ZONDAG 5 JULI 2015 (km. 123.025) (door Remco)

Na een dag van ruim 450 kilometer met de auto, kozen we vandaag voor een relatief kort stukje, We hadden Tröllaskagi kunnen rijden langs de kust, maar dit ommetje had niet veel toegevoegde waarde en dus namen we 'gewoon' de 1 richting Akureyri. Onderweg hadden we twee koffiestops... eentje bij een mooi plekje waar het wel wat waaide en fris was...

Koffiestop

...de tweede was vlakbij Bakki en daar smaakte het bakkie koffie met een koekje in het zonnetje met minder wind prima!

Koffiestop

De lunch nuttigden we bij de (P van de) botanische tuin in Akureyri. Daarna gingen we de tuin in en liepen daar rond terwijl het lokale muziekensemble er wat nummertjes speelde.

Akureyri

Wij liepen nog een uurtje door het dorpje (sorry... tweede stad van IJsland) heen, voordat we doorreden naar 'Hótel Natur' (15 kilometer verderop) waar we voor de verandering eens bijtijds (16.30) incheckten. We kregen een kamer met een oneven nummer ('Yes!', uitzicht op de fjord) en genoten van het uitzicht! We bekeken het ook nog even vanuit de nabijgelegen (gloednieuwe) uitkijktoren. Voor het avondeten gingen we weer naar Akureyri waar ons oog was gevallen op Bautinn.

Bautinn

We kozen beiden voor een vispotje... Leonie voor een Hashed fish (gratin 'Bautinn style') en ik had een Seafood pan 'au gratin'... totaal verschillend, maar allebei erg lekker. Samen met een soepje en een uitgebreide saladebar was het een volwaardige maaltijd. We waren ook nog op tijd, want op een gegeven moment ging het personeel op zoek naar tafels en stoelen om nieuwe combinaties te vormen voor de wachtenden. We hadden trouwens nog een piepklein gaatje voor het toetje... Skyr voor Leonie, chocolate cake voor mij. We reden met gevulde magen terug naar het hotel, waar we een korte avondwandeling maakten richting het water, genietend van het weer en de omgeving.

Fjord

Daarna dronken we nog koffie in de dining/breakfast room en hadden een mooi plekje bij het raam (als dit morgen bij het ontbijt ook vrij is...). De rest van de avond brachten we op de kamer (die met het mooie uitzicht) door.




vorige | volgende | index | huize mika home