VRIJDAG 10 JULI 2015 (km. 124.042) (door Remco)

Midden in de nacht werd ik wakker door de motor van de veerboot die een ander soort geluid produceerde. Ik keek op mijn klokje (2.05 IJslandse tijd) en vermoedde dat de tussenstop in Tórshavn aanstaande was. Aangezien ik nu toch wakker was, besloot ik buiten te gaan kijken. We lagen inderdaad in de haven en de eerste auto's gingen aan land. Het was rustig aan boord (wakkere mensen buiten waren op één hand te tellen) en het was prachtig weer, dus ik kon wat mooie plaatjes schieten. Ik ging nog even kijken of Leonie te porren was om boven te kijken, maar die bleek (nog) te slaperig. Ik ging weer terug om te kijken en plaatjes te schieten. De zon kwam net op dus dat leverde fraaie foto's op.

Tórshavn

Omdat in het schema was aangegeven dat de boot volgens planning een half uur zou blijven, had ik besloten om de afvaart af te wachten. Helaas bleek de aanvoer van 'Smyril Blue Water' vrachtwagens onuitputtelijk. Toen ik dat door begon te krijgen, was het intussen al zo laat, dat ik toch maar bleef kijken. Intussen waren er al meer mensen komen kijken en zag ik dat het passen en meten toch een tijdrovende kwestie is en er toch niet heel veel tijd wordt verspild (de aangekondigde tijden kloppen in elk geval niet met de werkelijkheid... met zo veel vracht zeker niet!).

Dettifoss

Enfin, de zon was helemaal opgekomen intussen en nadat we (eindelijk) weggevaren waren, zocht ik om 4.15 (nog steeds IJslandse tijd) mijn bed weer op. Ik heb daarna nog drie uur geslapen (mijn verkleumde voeten waren langzaamaan op temperatuur gekomen), voordat we weer opstonden... nu voor ontbijt! Gelukkig hadden we van acht tot elf de mogelijkheid (alle andere dagen is het van zeven tot tien), dus we hoefden ons niet heel erg te haasten. Deze tijden waren overigens die van de Færöer/GMT, dus een uur later dan IJsland. Verder hebben we overdag niet veel gedaan... gelezen, gepuzzeld, af en toe buiten geweest (bijvoorbeeld bij het passeren van de Shetlands) en gedineerd. We sloten de dag af met lezen in de hut en gingen op tijd slapen.




vorige | volgende | index | huize mika home