DINSDAG 24 MEI 2016 (km. 102.567)

Op deze eerste echte campingdag mochten wij uitslapen, dus dat deden we, en we dronken ook uitgebreid koffie, terwijl er zo nu en dan weer eens een buitje op het tentdoek klonk. Uiteindelijk smeerden we broodjes en stapten we in de auto. Aan de noordzijde van de Mosel reden we eerst naar Trittenheim, waar een fraaie brug over de Mosel lag. Vervolgens stopten we in Neumagen-Dhron, met vele Romeinse overblijfselen (mooi), maar nergens een toilet (niet zo mooi).

Neumagen-Dhron

Gelukkig was er wel een wc in Piesport - nogal wiedes, bedachten wij toen - en opgelucht konden we verder. In Bernkastel-Kues zagen we de zeer pittoreske Marktplatz van Bernkastel (Kues lag aan de overkant van de rivier).

Marktplatz

We klommen naar Burg Landshut, een ruïne bovenop een berg, waar we een prachtig uitzicht hadden op de twee stadjes, de rivier en de ontelbare wijngaarden.

Uitzicht

Nu wilden we toch eens terug naar de tent, en via de Autobahn scheurden we terug naar Trier. We namen de juiste route (dwars langs het centrum, want daar was géén file) en thuis kookten we avondeten en voerden we verder bijzonder weinig uit, want: vakantie!




vorige | volgende | index | huize mika home