WOENSDAG 25 MEI 2016 (km. 102.567)

Ook vandaag sliepen wij uit, maar na het ontbijt en één kopje koffie vertrokken we dan toch richting het centrum van Trier. We hadden bedachten dat we wel konden lopen vanaf de camping en inderdaad waren we na ongeveer een kwartier al bij de Römerbrücke, de oudste brug van Duitsland. We bewonderden het Romeinse vakmanschap, en meteen ook dat van de twee ouderwetsche kranen die aan de Mosel stonden - waarbij ik bijna van de sokken werd gereden door een fietser, ik stak dan ook zonder te kijken het fietspad over. Ben ik nu een echte Nederlandse??

Kranen

Na de kranen doken we echt de stad in. Via het voetgangersgebied (help, wat een drukte!) kwamen we bij de Porta Nigra, wederom een Romeins bouwwerk. We bekeken het hele gebouw van onder tot boven (de meutes bleken zich gelukkig vooral op straatniveau te bevinden).

Porta Nigra

Porta Nigra

Na de Porta Nigra bezichtigden we de Dom (een indrukwekkend gebouw) en daarna haalden we lekkere broodjes bij Ditschl, die we in de tuin van het Kurfürstliches Palais opaten.

Kurfürstliches Palais

Tijd voor nog meer Romeinse ruïnes! Eerst bekeken we de Kaisersthermen (vooral ondergronds de moeite waard)...

Kaisersthermen

...en toen het Amfitheater (groot zeg!).

Amfitheater

Inmiddels begon de zon door te breken, dus we vonden het tijd voor ijs. Vlakbij de Porta Nigra vonden we Calchera Eiscafé en daar aten we een Calchera Becher (Remco, met advocaat) en een krokant Becher (ik, met een andere likeur). Smekkel. We hadden intussen al onze sites wel gezien, maar na dit ijsmaal hoefden we nog even niet aan een diner te denken. Daarom ploften we weer neer in de paleistuin, lekker in het zonnetje. Na een uurtje was het ijs gezakt en zochten we de Kartoffel Kiste op, waar we overheerlijke Schnitzel mit Pommes aten. Voldaan gingen we op huis aan. Dat duurde iets langer dan gepland omdat we het huis waar Karl Marx is geboren nog even wilden zien (zijn graf in London zagen we al eerder), maar er eerst straal voorbij liepen. Bij poging 2 lukte het wel. Daarna werden we nog afgeleid door de Barbarathermen, gratis toegankelijk en eigenlijk dicht om 19.00, maar om 20.00 stond het hek nog gewoon open. Ook weer de moeite waard.

Barbarathermen

Nu liepen we écht naar huis, waar we rond 21.00 moe maar voldaan aankwamen.




vorige | volgende | index | huize mika home