DINSDAG 31 MEI 2016 (km. 103.442)

's Nachts viel er opnieuw regen en toen we wakker werden, was de tent nog altijd drijfnat. We wilden nu echt eens naar een nieuwe camping (bij voorkeur eentje waarbij je niet twintig trappen op moest naar de wc, en met werkende wc-rolhouders graag), dus we begonnen rustig met inpakken. Gelukkig besloot de zon te gaan schijnen en konden we het doorweekte vloerkleed en soppende grondzeil te drogen leggen. Zelfs de tent konden we uiteindelijk droog inpakken en om twaalf uur vertrokken we. We reden naar weg 81 en even later de 98, die ons naar het Bodenmeer voerde. Daar raakten wij zoals gewoonlijk weer verstrikt in een wegafsluiting, maar daardoor reden we wel een mooi binnendoorweggetje met mooi uitzicht op het meer.

Bodensee

Een eindje verderop aten we lunch en daarna deden we er lang over om voorbij Friedrichshafen te komen, want er was (nog) geen rondweg en al het verkeer moest dus dwars door de stad (inclusief heel veel vrachtwagens) met alle stoplichten op rood. We hadden drie potentiële campings uitgezocht. De eerste, bij Isny, was mooi maar met alleen stenen plaatsen - niet handig voor een tent. De tweede, aan de Alpsee, stond vol campers en zo te zien seizoensplekken. We vonden het niks. Gelukkig was de derde wel okee en zo kwamen wij terecht aan de Niedersonthofnersee, naast een boomhut en met uitzicht over het meer en de bergen.

Niedersonthofnersee

Overal zaten kwinkelerende vogeltjes en er vloog heel laag een rode wouw (een 'milan', in het Duits) over. Mooi. We zetten de tent op en kookten, en toen was het al laat en gingen we maar eens naar bed.




vorige | volgende | index | huize mika home