WOENSDAG 1 JUNI 2016 (km. 103.683)

We startten de dag rustig aan en dronken koffie in de tent (want het regende weer eens), met een taartje van de bakkersbus die op de camping kwam. Wel smeerden we broodjes en tegen twaalven zaten we toch in de auto. We reden naar Füssen, waar we enige tijd rondliepen. Leuk stadje, fijne gratis wifi en mooi Hohes Schloss.

Füssen

Schloss Füssen

Daarna pakten we opnieuw de auto en reden we richting Neuschwanstein. We parkeerden de auto langs de weg, iets voor het dorp Schwangau, want gratis en dat stukje konden we prima lopen. Ook de steile weg naar het sprookjeskasteel deden we met de benenwagen (er liepen ook paardjes met karren).

Neuschwanstein

Voldaan keken we boven naar het fraaie uitzicht over de Forggensee en de omgeving. De Marienbrücke, het mooiste uitzichtpunt, was uiteraard in onderhoud en niet toegankelijk. Het kasteel zelf gingen we niet binnen, de buitenkant vonden we voldoende.

Uitzicht bij Neuschwanstein

Neuschwanstein

We daalden de berg weer af en aten beneden een verdiend ijsje. Het laatste stukje naar de auto liepen we even iets sneller, want het begon ineens te gieten (dikke druppels!). We reden weer richting Kempten en deden snel boodschappen bij de Lidl in Walthofen. Thuis kookten we weer een rijstmaaltje en verder lazen we wat boeken (uit).




vorige | volgende | index | huize mika home