DONDERDAG 2 JUNI 2016 (km. 103.783)

Vandaag smeerden wij onze broodjes iets eerder en om elf uur zaten we al in de auto. Opnieuw reden we (in de regen...) naar Füssen, maar nu sloegen we af naar het noorden voor een (uitgebreid) rondje om de Forggensee. Bij St. Urban zetten we de auto even stil en beklommen we een bergje (Blieck) voor een blik (...) op Neuschwanstein. Lag een beetje in de wolken.

Neuschwanstein

We reden verder naar de Wieskirche (Unesco Werelderfgoed). We raakten er ietwat overdonderd door de hoeveelheid frutsels en tierlantijnen, en ook door de buslading Aziaten in de kerk. Gelukkig verdween die laatste na een minuut of vijf. Buiten liepen we nog een klein rondje en daarna aten we de broodjes op het pleintje bij de kerk.

Wieskirche

Wieskirche

Nu reden we door naar Oberammergau, en dorp met veel beschilderde huizen. Best aardig, alleen gingen weer de hemelsluizen open en ze gingen niet meer dicht.

Oberammergau

We gaven ons over, vluchtten weer naar de auto en verlieten het dorp. We maakten een korte tussenstop bij Kloster Ettal, met wederom een basiliek vol 'kunst' (beetje druk voor de oogjes).

Kloster Ettal

Kloster Ettal

Via Oostenrijk (en Garmisch-Partenkirchen) reden we terug naar Füssen, waar we wilden eten. Eerst wachtten we een half uur of de slagregens zouden afnemen (nee), toen trokken we de poncho's maar weer aan en liepen naar het beoogde restaurant. Dat bleek deze donderdag een 'ruhetag' te hebben; *&!%$! Gelukkig zat iets verderop in de straat hotel Zum Hechten, dat wel open was en waar we heerlijke schnitzel met tomaat & kaas & spätzle aten, met apfelstrudel (en heerlijk vanille-ijs) toe. We rolden in de regen naar de auto en reden in de regen naar huis. Vlak voor Kempten hield de regen op en we kwamen droog van auto naar tent. Hoezee!




vorige | volgende | index | huize mika home