MAANDAG 6 JUNI 2016 (km. 104.626)

We sliepen nauwelijks uit, stonden op, ontbeten, dronken koffie en stapten maar weer eens in de auto. De eerste stop was de Lidl, waar we even wat laugenbrezels en laugenstangen haalden voor de lunch. Daarna reden we door naar de Wimbachklamm, waar we korting kregen met de Gästekarte die we gisteren op de camping kregen (zowel op parkeren als op de toegang tot de klamm). De Wimbachklamm bleek overweldigend mooi, met metershoge rotswanden waarlangs het water naar beneden kwam en in de woest stromende beek terecht kwam.

Wimbachklamm

We maakten er een kleine rondwandeling en keerden terug naar de auto. Opnieuw stopten we bij de Lidl, maar nu deden we eerst inkopen bij de DM (drogist) en Intersport (Remco had nieuwe slippers nodig). Daarna haalden we genoeg boodschappen bij de Lidl om een Stickee © te krijgen. Bij de tent aten we onze broodjes en toen pakten we de spullen weer voor een wandeling naar de Königssee (te doen vanaf de camping). Dat bleek een fraai meer, vanaf de oevers en vanaf het uitzichtpunt Malerwinkel.

Königssee

Om half vijf waren we terug bij de tent en dat bleek precies op tijd, want even later barstte er een enorme bui los, en dat bleek de eerste van vele. We aten dus noodgedwongen in de tent en relaxten de rest van de avond.

Berchtesgaden




vorige | volgende | index | huize mika home