DINSDAG 7 JUNI 2016 (km. 104.647) (door Remco)

Vandaag stond een bezoekje aan het Kehlsteinhaus (ook wel Adelaarsnest genoemd) op het programma. Hiervoor moesten we naar Obersalzberg, nog geen 10 kilometer verderop. Na enkele zoektochten naar een parkeerplaats (P2 stond vol) parkeerden we uiteindelijk de auto langs de weg en schaften wederom met Gästekarte-korting een Parklieferschein aan. Tegen twaalf uur begonnen we eindelijk. We hadden besloten dat de bustochten naar boven net zoiets als een treintje naar de top van Snowdon (Wales) waren, en als het niet hoeft, is lopen veel mooier, boeiender, uitdagender (qua conditie)... en dat deden we! Leonie zette nog even de Strava-app aan en we konden beginnen met klimmen... klimmen... klimmen!

Kehlsteinhaus

Na een uurtje (waar we volgens de borden bijna twee uur over hadden moeten doen) gingen we even lunchen en daarna verder.

Kehlsteinhaus


Kehlsteinhaus

Het pad had vele haarspeldbochten en het uitzicht werd steeds prachtiger! De zuivere looptijd tot de busstopplek was ruim twee uur (in plaats van drieënhalf volgens de borden). Daar was het heel druk met mensen die allemaal de lift naar het Kehlsteinhaus wilden pakken. Wij kozen het hazenpad en liepen gewoon buitenlangs, wederom verwend met de prachtigste panorama’s. Binnen 20 minuten (35 volgens de borden) waren we boven. We genoten van al het uitzicht: van Königssee (waar we gisteren waren) tot Salzburg en het hooggebergte (Watzmann van ruim 2700 meter)... je kon prima rondkijken!

Kehlsteinhaus

Kehlsteinhaus

Daarna namen we op het terras even een grote, koude drank (7up voor Leonie, Weissbier voor mij) met gebak erbij. Leonie vermaakte zich intussen (fotografisch) met de alpenkauwen (met gele snavel). De horeca ging sluiten en de laatste bussen reden terug. We voelden ons fit genoeg om ook naar beneden alles met de benenwagen te doen. We werden beloond met nog steeds prachtige uitzichten en Leonie zocht haar grote lens erbij om een nestje mini-meesjes vast te leggen.

Meesjes

Zodoende waren we om 18.30 weer bij de auto, die daar bijna in z’n eentje stond. We bleken ruim 18 kilometer te hebben gelopen en daarbij 887 meter te hebben geklommen/gedaald)! We gingen naar Berchtesgaden om daar bij Gasthof Neuhaus een lekkere Bayrische Burger (wederom met grote frisdrank en Weissbier) naar binnen te werken. Rond 20.30 gingen we weer, om bij de camping nog lekker met de beentjes omhoog te relaxen.




vorige | volgende | index | huize mika home