WOENSDAG 11 AUGUSTUS 1999

Vanmorgen was er wederom geen wekker gezet om ons wakker te biepen. Gelukkig maar eigenlijk, omdat wij allen ’s nachts wakker waren geworden door enig gesnurk (we noemen geen namen!). En de -=BOEM=- "Auwww... SHIT!" van Remco en zijn elleboog tegen het bedrandje. En geen zonsopgang... ("het is vijf uur man, ga slapen!"). Om iets over tienen stonden Remco en ik op, douchten wat en ploften neer op de matjes voor de hut. Lekker zonnetje, boek erbij, hm... vakantie! Na "enige tijd" kwamen ook Maarten en Esther uit bed. Inmiddels was de zonsverduistering al bezig en dankzij Buffalo Tom (ceedee) en een beetje sluierbewolking konden wij alles erg goed zien.

Om half één ontbeten (lunchten) wij en na nog wat gekeutel (Esther wil stoel schuin houden om kruimels te verwijderen, Esther dropt stoel geheel omver, Esther denkt: ik had beter in bed kunnen blijven liggen...) ploften we dan toch in de auto neer en reden we naar Hamar. Eerst "deden" we het Vikingschip. We bekeken de buitenkant en wilden toen wel naar binnen, maar helaas, op elf augustus was de hal "closed for tourists". Booh! We beklommen ten einde raad dan maar de uitkijktoren, terwijl we ons afvroegen of Esthers Excelsior-pas ons ergens binnen zou kunnen loodsen. Negatief.



Dus reden we verder naar het centrum van Hamar, waar Esther over een stoeptegel struikelde, we de Touristinfo onveilig maakten, een ijsje aten in de schaduw (het weggooien van het stokje bleek voor Esther nog een hele toer) en wat ceedees kochten. What else is new? Daarna reden we naar Lillehammer, waar we de hoofdstraat ook nog even bekeken. En waar we voor de vier kronen die we in de parkeermeter gooiden er acht terug kregen. Toch aardig. Dit alles was redelijk snel gedaan en we reden naar ut hutjuh terug. Daar kookte Esther weer een heerlijk maal van rijst, courgette ("squash" in het Noors!), ui, champignon en tonijn (het ging allemaal goed) en de rest van de avond luierden wij wat. Totdat Esther besloot naar bed te gaan en daarbij agressief Remco’s beker (gevuld met water, gelukkig) door de hut schopte. Het water droop van muren en plafond! Qua erg...



vorige | volgende | norge index | huize mika home