VRIJDAG 8 SEPTEMBER 2000

Vandaag hadden wij uitgeroepen tot Luierdag (in de zin van niets doen). Na het rustig opstaan (8:00), aankleden en ontbijten vertrokken we naar Keswick. Daar parkeerden we de auto op het Short Stay parkeerterrein en in een uur tijd verkenden we het dorp te voet. We kwamen verdacht veel bergsport- en kampeerwinkels tegen, ongeveer óm het winkelpand zat er één. We vonden ook een Woolworth waar we wat ansichten scoorden. Voor postzegels naar Europa dienden we ons naar het Post Office gebouwtje te begeven... Na onze trektocht deden we boodschappen en we reden terug naar de tent.

We besloten eens alternatief te rijden en gezien het feit dat onze camping aan de weg naar Windermere lag, volgden we de bordjes Windermere. We werden meteen naar de grote A66 geleid en met een enorme omweg bereikten we uiteindelijk de camping... Daar gebruikten we de lunch, waarna er ansichtkaarten en verslagen geschreven werden. Een geheel inactieve middag zagen we echter ook niet zitten en we namen de auto mee naar de Castlerigg Stone Circle, waarvan we de bordjes al ettelijke keren malen gepasseerd waren. Na een kort ritje bereikten we een klein parkeerplaatsje en we pootten de auto neer.



Daarna gingen we een hekje door en we kwamen... op een berg met een mini-Stonehenge en een schitterend uitzicht naar alle kanten! Foto's maken was een hele toer, omdat overal mensen liepen. Nadat we alles bekeken hadden, ontdekten we een asfaltweggetje over de berg. Omdat we toch alle tijd hadden, besloten we het eens te volgen. We kwamen na een tijdje op een Public Footpath naar Walla Crag (crag = [kræg] = steile rots(massa), met dank aan Van Dale) terecht en we liepen verder. Via vele verschillende weitjes en derhalve muurtrapjes en hekjes kwamen we een tijd later op een klein asfaltweggetje uit. We volgden het een stukje naar beneden en... vonden daar de ingang van de camping!!! Helaas stond de auto toch heel ergens anders en omdat het al wat later werd, keerden we om. Na hetzelfde pad terug te hebben genomen kwamen we weer uit bij de Stone Circle. Daar was het inmiddels uitgestorven en we maakten nog wat foto's.



Daarna stapten we in de auto en reden we naar de tent, via de korte route over het smalle asfaltweggetje over de berg (Remco vond het een uitdaging, ik hoopte voornamelijk op een afwezigheid van tegenliggers). Bij de tent kookten we een fijne pasta en daarna Rummikubden wij wat. Vervolgens bekeken we de zonsondergang en trachtten we nog een potje Rummikub te spelen ("is dat geel of rood?"). Omdat het nu wel erg snel donker werd, vielen Remco's oogjes als vanzelf dicht en we gingen maar eens richting tandenpoetsen en naar bed. Een welbestede Luierdag.



vorige | volgende | uk index | huize mika home