ZATERDAG 9 SEPTEMBER 2000

Toen wij aan het Rummikubben waren, hadden we al veel rumoer gehoord. Pas toen wij vanmorgen opstonden konden we de volledige omvang van de volksverhuizing aanschouwen: het aantal tenten op het veld was verveelvoudigd! We zochten een nieuwe route naar het toiletgebouw (vanwege tenten op ons oude pad) en wasten ons. Daarna ontbeten we (dit alles een stuk later dan gisteren omdat dhr. Moesman zijn nest niet uit wilde) en we zochten de spullen bij elkaar voor een flinke wandeling. Toen verlengden we onze "stay" bij de receptie van de camping en reden we naar Keswick voor wat boodschapjes. Vervolgens namen we de B5289 naar Buttermere, ons doel van vandaag. Voor we daar aankwamen waren we natuurlijk alweer vaak gestopt. Zo vonden we Ashness Bridge, een klein oud bruggetje waarvandaan we een schitterend uitzicht over Derwent Water hadden. Een eind verder gingen we door de Honister Pass, met prachtige uitzichten op de bergen eromheen.

Rond 12:00 kwamen we eindelijk aan bij een geschikte parkeerplaats in het durrep Buttermere. Een eerder gespotte plek om de auto neer te zetten werd afgekeurd vanwege de vereiste betaling van £ 2. We zetten de auto neer, smeerden wat broodjes en begonnen aan de 8 kilometer lange tocht rond Buttermere (het meer bij het dorp). Wederom was het prachtig, met uitzichten op de omliggende pieken en het lieflijke meertje. Het weer werkte mee en we zagen zo af en toe zelfs de zon.





Om 15:00 waren we weer terug bij de auto en via een nieuwe route over een wit weggetje bereikten we uiteindelijk Keswick weer. Op de camping werd het ineens schitterend weer en we zaten lekker een tijdje in de zon. Daarna bakte ik enige pannenkoeken, waarbij moet worden opgemerkt dat de bereidingstijd aanzienlijk langer was dan de op-eet-tijd... Na het eten en afwassen werd het alweer snel donker en we besloten eens lekker vroeg naar bed te gaan, zodat we rond 21:00 reeds in onze slaapzak kropen. Snurk (deed de buurman).



vorige | volgende | uk index | huize mika home