MAANDAG 11 SEPTEMBER 2000

Vandaag stond in het teken van de grote verhuizing, d.w.z. inpakken en wegwezen... op zoek naar de volgende camping. We moesten voor half twaalf weg zijn (anders gaat de nieuwe dag in) en vanwege het vele schoonmaakwerk (overal modder!) haalden we het net. Na nog de ijselementen opgehaald en een Independent (35p op maandag!... en Verstappen was vierde!... en RBC had z'n eerste overwinning bij Sparta met 3-5!!!) gekocht te hebben, vertrokken we richting Ambleside. Deze weg hadden we eerder in de regen gereden en nu scheen de zon, een nieuwe ervaring. Bij Ambleside sloegen we af richting Skelwith Bridge waarvandaan we vrij snel een wit weggetje naar Little Langdale moesten hebben. Het duurde even, zodat Leonie zich al ongerust maakte, dat we de afslag gemist hadden. We keken nog even op de kaart en besloten door te rijden. Een paar honderd meter verder was het raak. Het bleek een schattig smal weggetje te zijn dat leidde door de "Wrynose Pass" en de "Hardknott Pass".



Het weggetje slingerde en er werden steilheidpercentages van 30% bereikt – flink doortrekken in z'n één – al met al was het wel spannend en Leonie gaf af en toe een "BWAHAHA" weg als er in een bocht een tegenligger opdoemde. Bij beide passen was het uitzicht fenomenaal ondanks de heiigheid zodat we hier en daar stilhielden voor "picture purposes". Bij het "Hardknott Fort" zijn we nog gestopt om Romeinse resten van het fort "Mediobognum" te bewonderen. Ik maakte ook nog wat foto's waaronder eentje met de auto en de pas op de achtergrond.


Aan de andere kant van het fort lagen de bergen Scafell en Scafell Pike, en die werden ook nog gefotografeerd, aangezien we nog van plan zijn deze morgen te gaan beklimmen... We verlieten de P toen net een Hollands echtpaar kwam aanrijden met de vraag of het fort de moeite waard was... we lieten ze uitstappen ;-) We reden verder en ondertussen waren we Boot gepasseerd (meervoud = 'Jaap' ;-) ). Bij Eskdale Green vonden we de camping die we uitgezocht hadden. Het bleek een grasveld en een toiletgebouw te zijn... 's avonds zou gecollecteerd worden voor de verblijfskosten. Een beetje minimaal derhalve en we wilden ook nog brood en koele ijselementen, dis we verkozen optie twee, Ravenglass. We reden een beetje om doordat de borden soms een andere kant op stonden, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen lunchen met melk, koffie en frisbee.

Daarna kwamen we bij de A595 en we zagen een Esso-station. Ik dacht even te kunnen tanken, maar het station was "out of fuel". Dat kan nog een probleem worden de komende dagen... een krantenkop waarschuwde ons al dat er stakingen waren uitgebroken bij de depots in NW en ZW Engeland, precies waar wij zitten. Het bruin brood was ook al op, dus reden we naar Ravenglass, waar we de camping spoedig vonden. De vrouwe des campings kwam al op ons af, vertelde ons over de brandstofproblemen en liet ons alles al zien. We boekten twee dagen en ze liet ons de tentenhoek zien, voorzien van picknicktafels. We hadden een plekje gevonden om de tent op te zetten, terwijl zij nog in een enorme drol trapte. Deze kwam van de honden van de buren en we mochten ze van het terrein jagen als ze kwamen, desnoods met (bak)stenen... beter verre vrienden dan goede buren?

Enfin, wij gingen de tent opzetten, gadegeslagen door een donkerbruin paard dat dit machtig interessant vond. Leonie vond dit van het paard en gaf het te eten. Daarna was het al snel etenstijd en de rijst met courgette, tonijn en champignons smaakte als vanouds. Het paard kreeg overigens nog de restjes van de courgette... we hebben een biobak! We deden nog een afwasje en daarna gingen we Ravenglass verkennen. Dit is een klein durrep bij een uitloper aan zee. Schattige oude huisjes en één winkeltje dat "Post Office" en "General Store" tegelijk was, niet echt geschikt voor boodschappen doen. We keerden snel terug – Leonie ontwaarde nog een vliegende uil en raakte in vervoering – en gingen nog even wat lezen (Leonie) en schrijven (ik). Zo rond 21:30 was het wel mooi geweest en maakten we ons op voor de nacht.



vorige | volgende | uk index | huize mika home