DONDERDAG 14 SEPTEMBER 2000

Vandaag hadden we een rustdag ingepland. Het weer werkte voor de verandering eens mee en toen we na het ontbijt wat zaten te lezen enzo, brak spontaan de zon door. Wij besloten van de gelegenheid gebruik te maken en draaiden een handwasje. Terwijl we lekker aan het spetteren waren, kwam een oudere dame met wat was aanlopen. Ze vroeg of we haar was ook wilden doen, maar we verstonden haar niet. Toen ik haar grapje eindelijk doorhad, zei ze dan ook dat we wat lang nodig hadden gehad 'm door te krijgen, waarop ik uitlegde dat we Nederlands waren. Dat vond ze erg interessant en we kregen meteen te horen dat a) ze wel eens in Nederland had gekampeerd, en wel vlakbij Utrecht b) ze zelf op het Isle Of Wight woonde c) het daar erg lekker weer was. Na nog wat gekeuvel droop ze af. Wij maakten ons handwasje af en hingen de waslijn vol. Daarna aten we op ons gemak een late lunch en we bedachten dat we die middag het stadje Caernarfon eens gingen bezichtigen. We namen de auto naar de gisteren reeds bezochte telefooncel (die 1800 meter ver bleek te liggen!), en van daar af liepen we naar het town centre. Al snel kwamen we bij een oude stadsmuur en binnen deze muren ontdekten we het oude deel van Caernarfon.

Nadat we er een tijdje hadden rondgelopen, bezochten we de Tourist Information. Dit gebouwtje lag recht tegenover het kasteel, een erg indrukwekkend bouwwerk. Toen we uitgesnuffeld waren bij de i liepen we om het kasteel heen. Aan de andere kant vonden we een "floating restaurant" op een drooggevallen stuk zand (het was eb) en een loopbrug naar de overkant van de eerdergenoemde drooggevallen zeearm. We namen die brug en verkregen op die manier een mooi uitzicht op het immense kasteel.




Daarna maakten we nog een wandeling door het parkje in de buurt, waar Remco meteen mee wilden gaan bowlen met de mannetjes op de Bowling Green. We namen na een tijdje de loopbrug de andere kant op en na nog wat straatjes gezien te hebben, kochten we voor heel veel geld aan ansichtkaarten en gingen we eens op weg naar de tent. Daar kookte Remco een overheerlijk maaltje met behulp van de eerder ingeslagen proviand (bami-pakket, rijst, kalkoenfilet in stukjes en een zoetzure saus erdoorheen). Na het toetje en de afwas gingen we weer eens op zoek naar een telefooncel, en ditmaal gingen we de andere kant op vanaf de inrit van de camping. De telefooncel bleek best dichtbij, maar het gehele stuk er naartoe was stoeploos en het was stukken drukker met auto's dan gisteren wat het geheel geen prettig uitje maakte. Tot overmaat van ramp werd er op de Laan van Meerdervoort in Den Haag wéér niet opgenomen. We keerden dus onverrichter zake terug naar de tent, waar we lekker naar bed gingen.



vorige | volgende | uk index | huize mika home