ZONDAG 17 SEPTEMBER 2000

Vandaag sliepen we uit tot 8:30 (!) en na aankleden, uitzwaaien van de Britse buren, ontbijten en koffiedrinken, was het al snel 10:30. We wilden naar Portmeirion, maar eerst gingen we naar de Safeway voor brood, beleg en melk. We liepen tegen een slakrop voor 9p. aan en besloten meteen maar het avondeten van maandag mee te nemen, zodat uiteindelijk de Visacard eraan te pas kwam. Deze hield ik nog even vast, omdat de Safeway ook weer aan diesel deed… voor £ 18 zat de tank helemaal vol! We namen nu de weg naar Porthmadog en reden een paar kilometer om, zo een tolpoortje omzeilend. We kwamen bij de P van Portmeirion (en daarna bij de O zeker… - Lerce) – die zowaar gratis was – en lunchten er. We liepen het park in na onze kaartjes gekocht te hebben en aanschouwden het levenswerk van Sir Clough.



Hij heeft in 47 jaar enkele Britse gebouwen verplaatst (d.w.z. afgebroken en steen voor steen in iets kleinere proporties opgebouwd) naar deze locatie, Portmeirion. De gebouwen zijn deels in gebruik als hotel en doen deels dienst als winkel.
Wij liepen door de "village" en voelden de dag van gisteren nog in onze benen. Leonie had knikkende knieën en ik een blaar op m'n linker-kleine-teen. We bekeken de winkeltjes van binnen, waar vooral veel prullaria verkocht werden. Bij het boekwinkeltje bleven we het langst hangen. Leonie zag wat nieuwe "Arthur-stuff" en verder vermaakten we ons met Welsh-English woordenboeken, waarin het woord "mwng" niet te vinden was. Daarentegen zagen we ook een boek dat handelde over Welshe voornamen, waar bij "Gruff" zelfs een verwijzing stond naar de zanger van de Welshe band Super Furry Animals, tot groot vermaak van ons beiden.



We liepen nog even in het bijbehorend bos, dat er best leuk uitzag… het was alleen gaan regenen en dat maakt het toch wel wat minder prettig. We hebben daar nog even op het "Dog Cemetry" (letterlijke spelling) gestaan, en Leonie legde een afgevallen bloempje op het graf van het hondje met de leukste naam, Merlin (Merlijn). We vonden het wel mooi geweest in Portmeirion en reden terug naar de camping. Dit moest wel via een omweg… de giftshop in Llanberis was gisteren gesloten en Leonie wilde nog steeds in het bezit komen van een Snowdon-muts, en een ansichtkaart met "I climbed Snowdon…". We reden nu via de zuidkant van de Snowdon in de stromende regen. Het zicht was ook niet best en we waren blij dat we gisteren de Snowdon hadden bedwongen i.p.v. vandaag. Het was 16:30 en ook nu bleek die giftshop dicht, zodat we meteen doorreden. We stopten bij de telefooncel die 1 kilometer van de camping ligt, om weer eens een poging naar Den Haag te wagen. Er werd zowaar opgenomen! We deden onze nieuwsuitwisselingen terwijl de meter bleef doortikken… zo ook de regen. Bij de tent gekomen brachten we het nodige binnen en werden pannenkoekjes gemaakt. Na de (lekkere) pannenkoeken gingen we in de auto (waar het licht en droog was) de route uitzoeken die we de volgende dag gingen rijden. Dat duurde nog even, omdat we ook nog moesten bekijken wat we de komende twee dagen wilden zien. Al met al gingen we rond 22:30 slapen.



vorige | volgende | uk index | huize mika home