ZATERDAG 8 JUNI 2002

Reisdag! De wekker liep af om half acht en bibberend (koude voeten!) stonden we op. Blijkbaar had de keer oefenen met de tent toch z'n vruchten afgeworpen, want vóór tienen stonden we al klaar om te vertrekken! We deden het rustig aan vandaag, er hoefde niet bepaald 700+ kilometer afgelegd te worden. Iets ten noorden van Randern dronken we een kopje koffie en las ik mijn eerste boek van de vakantie uit. Rond half één kwamen we aan in Fredrikshavn, waar we de boot richting Noorwegen wilden nemen. We kwamen uit bij Stena Line (er varen meerdere maatschappijen vanuit Denemarken naar Noorwegen), die iedere dag (behalve maandag) om tien uur naar Oslo vaart. We kochten een ticket voor de volgende dag en gingen op zoek naar een camping.
Die vonden we iets ten noorden van Sæby. Hoewel er erg veel seizoenskampeerders bleken te staan, was er een leuk apart tentveldje en ach, voor die ene nacht... Snel zetten we de tent op en toen die stond, aten we een broodje. Even later waren we klaar om boodschappen te gaan doen, Eerst nog even naar het toilet... hm, een feesttent? Vol met volksdansende bejaarden? Ge-wel-dig! Snel met de auto naar Sæby.
Daar vonden we al snel een Spar en we deden wat kleine boodschapjes. Daarna gingen we op zoek naar het centrum van Sæby. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan... als we de bordjes Centrum braaf volgden, reden we zo het dorp uit! Gelukkig waren wij volhardend en een zijstraat bleek recht naar het schattige centrum te leiden.We liepen er even rond en bekeken een watermolen, het haventje en een kerkje uit 1757.
het kerkje van saeby


de watermolen van saeby


Daarna aten we een ijsje en reden we terug naar de tent. We lazen wat en ontdekten dat we toch iets te weinig boodschappen hadden gedaan. Zo hadden we nu wel chips, maar geen brood ;-) Zo togen wij naar de Købmand, het kleine campingwinkeltje. Daar hadden ze nog enkele vage hamburgerbroodjes, dus die namen we maar mee. Bij de tent bakte ik wat pannenkoeken en na het eten en afwas liepen we naar het strandje, waar we op wat rotsblokken nog wat lazen/schreven. Toen we toch wat verkleumd raakten, gingen we terug naar de tent (met in mijn vuist nog wat mooie slakkenhuisjes). In de tent lazen we nog wel heel even en rond tienen wilden we maar gaan slapen, want de wekker stond op half zeven. Helaas besloot de zanger in de feesttent nog een laatste set te spelen... nouja, gelukkig was dat echt de laatste en konden we om half elf ongestoord gaan slapen.



vorige | volgende | norge 2002 index | huize mika home