VRIJDAG 14 JUNI 2002

Bibberend werden we om acht uur wakker. We pakten alle spullen weer in en Remco haalde een douchemunt (die hij natuurlijk gratis kreeg...) voor zijn schrobbeurt. Om half elf stonden we weer klaar voor vertrek en we reden naar Vågåmo. Daar deden we boodschappen bij de Rimi. Iets voorbij Vågåmo namen we een "sluiproute" naar de E6 richting Dombås. Sluiproutes in Noorwegen zijn natuurlijk niet zomaar wegen; we kwamen op een onverharde weg met hellingpercentages van 16%! Wel spannend.
Bij Nord-Sel kwamen we op de E6, een snelweg, maar dan in het groen met de grote pieken van Rondane en Dovrefjell er omheen. We dronken op ons gemak een kopje koffie iets voorbij Dombås. Onze lunch planden we bij een waterval, volgens de kaart de Vermafoss, volgens het bord de Slettafoss. Het was een zeer indrukwekkende kolkende massa van de rivier de Rauma. Het gebulder was zo luid, dat we moesten schreeuwen om elkaar te verstaan. Na de lunch reden we verder en enkele honderden meters verderop zagen we de echte Vermafoss - een valletje van slechts 381 meter... maar alleen vanaf de weg te bezichtigen, dus reden we verder.
We stopten onderweg nog een keertje voor een grote waterval en toen kwamen we bij langverwachte Trollveggen (De Trollenmuur). Dit is een enorme steile rotswand van bijna 1800 meter. We vonden het vrij koel, het zag er wat spooky uit en we verwachtten de trollen te zien lopen. Op toeristen waren de Noren nog niet echt berekend, want de souvenirshop was nog dicht...
trollveggen

trollveggen... een beetje eng!


We reden verder en kwamen in Åndalsnes. Daar namen we de E136 richting Ålesund. We kwamen nu in het fjordengebied en we kregen schitterende uitzichten over de Romdalsfjord, de Innfjord en de Tresfjord. Aan die laatste zou volgens de kaart een camping zijn en we vonden er inderdaad een: Fagervikane. We mochten een plekje uitzoeken en zetten de tent op vrijwel aan het water van de fjord. Toen de tent stond, gingen we maar weer eens rieleksen. Voor de verandering scheen de zon en was het lekker warm - dat was voor ons alweer een tijdje geleden...

fagervikane camping


wow

Iets na achten assembleerde ik een maaltje met behulp van overtijdse kalkoen, maïs met paprika, tomaat en kruidenmix voor fajita's. Het bleek errug lekker te zijn. Daarna lazen we nog wat en om half elf gingen we naar bed. Morgen Ålesund!



vorige | volgende | norge 2002 index | huize mika home