ZONDAG 22 SEPTEMBER 2002

Vandaag was het zondag en zondag betekent sabbath. Alles was dicht en er reden geen bussen. Voor ons was het dus relax-dag en we sliepen uit tot na negenen. Ik wilde douchen en stond net met een ingezeept shampoohoofd toen alle douches stopten. En ook niet meer aangingen. Uiteindelijk spoelde ik mijn haar maar uit in een fonteintje op het toilet (wat natuurlijk voor geen meter ging) en we gingen ontbijten. Iemand ontdekte dat er een schakelaar niet goed stond en we konden weer douchen. Ik spoelde mijn haar nog even goed uit en toen konden we op weg.
We liepen naar het bruggetje over de haven (eh, het heel smalle stroompje dat uitkwam in de half dichtgeslibde haven) en van daaraf liepen we naar de echte ingangspoort van het kasteel van Stornoway. Boven ons zagen we een stralend blauwe lucht (!!!) en het werd steeds warmer. Na de poort doorkruisten we de Castle Grounds van Lewis Castle (zelf een fraai kasteel van afstand, van dichtbij nogal vervallen met ingegooide ruiten en dergelijke), die erg mooi bleken te zijn. We zagen Stornoway van de andere kant (van de haven), we beklommen Gallow Hill, vonden Creed River en genoten van het heerlijke weer.

Castle Grounds

Tegen drieën waren we weer even terug in het hostel voor wat thee enzo, en daarna vertrokken we naar het War Monument. Het was een eindje lopen door Stornoway en toen nog een aardig klimmetje naar de top van de heuvel waar de toren - het monument - stond.

War monument

Bovenop hadden we een schitterend uitzicht over de omgeving en Harris in de verte.

Uitzicht...

Aan de zijkant van de toren bleken banken te zijn gemaakt die ons een plekje in de zon en uit de wind verschaften. Op een van de banken namen we plaats en we schreven onze ansichtkaarten. Tegen zessen liepen we terug naar het hostel, giechelend om het rare hondje dat we tegenkwamen. "Thuis" kookten we een noodle/rijst-maaltijd en daarna zakten we door in de huiskamer, met "While You Were Sleeping" op de teevee en een spelletje Triviant met de Amerikaanse surfer. Erg leuk, tot Brit James kwam die iedere vraag (beter) wist ;-) Rond half twaalf gingen we maar eens naar bed...



vorige | volgende | scotland 2002 index | huize mika home