DONDERDAG 26 SEPTEMBER 2002

Om half acht werden we ruw gewekt door de Amerikanen, die blijkbaar vroege vogels waren en het leuk vonden om met deuren te gooien. Om half negen ging ik onder de douche en toen we allebei aangekleed waren, was het wel weer tijd voor toast met zoute boter. Na het ontbijt zocht Cynthia een half uur naar haar regenbroek (die gewoon naast haar bed lag), smeerden we broodjes voor de lunch en nam ik een foto van het hostel.

Het hostel

Om iets na half elf stonden we langs de weg voor de bus. Die kwam al vrij snel, veel te vroeg eigenlijk. We kochten twee singles naar Portree. Onderweg werd het weer steeds slechter, zodat we weinig van de omgeving zagen. Rond half twaalf kwamen we aan op het centrale plein in Skye's hoofdstad en we begonnen aan een rondje door het dorp. De haven was erg schattig, met felgekleurde huisjes.

Huisjes in de haven

We renden ook iedere souvenirwinkel in, al viel de oogst tegen; twee Schotland badges. Het werd tijd voor scones en die vonden we in The Granary. Het duurde even - onze drankjes waren er al lang toen de jongen die ons bediende ons zag en met een zeer verontschuldigende blik de scones kwam brengen - maar toen hadden we ook wat. Na de scones liepen we nog wat rond en Cynthia deed haar tweede aankoop: twee boeken over de Hebriden. Daarna was het lunchtijd en we besloten weer bij The Granary te eten; de broodjes zouden we 's avonds bij wat soep eten. Cynthia at een kip tortilla, ik fish 'n' chips en het was lekker.
Na de lunch namen we de bus naar Kilt Rock, een spectaculaire klif. Dat was koel!

Kilt Rock

Daarna liepen we maar vast in de richting van Flodigarry, de volgende bus zou ons wel oppikken.

Nabij Kilt Rock


Staffin Bay

Het ging echter sneller dan we dachten en voor we het wisten, waren we Staffin al voorbij en kwamen we het bordje Flodigarry tegen! Nu gaven we niet meer op en de even later passerende bus lieten we gaan.

De Quiraing nabij Flodigarry

Het hostel was echter iets verder dan we dachten, zodat we om zeven uur uitgeteld aankwamen. We konden ternauwernood de energie opbrengen om de soep op te warmen, maar het lukte toch. We gingen vroeg naar bed, die avond (ook omdat de gezamenlijke ruimtes reeds om 22.00 gesloten werden...).



vorige | volgende | scotland 2002 index | huize mika home