ZATERDAG 20 DECEMBER 2003

De wekker ging al om zeven uur en kreunend vertelden we elkaar hoe héérlijk we hadden geslapen.... NOT! Bianca en Cynthia gingen douchen en ik kleedde me aan. Breakfast was served in the kitchen, wat wilde zeggen dat er cornflakes, lauwe melk en wit brood op het aanrecht stonden, en dat was het. Ach, de thee was lekker en toast met zoute boter is altijd goed. Het hoogtepunt (?) van het ontbijt was de Amerikaan die zijn cornflakes bijna over Bianca heen stortte.
Rond negen uur verlieten we in de stromende regen het hostel. We namen - met onze nu wel werkende metrokaarten - de metro naar St. Paul's. We liepen in weer en wind een rondje rond de in de steigers staande kathedraal.
kathedraal
de juiste route Daarna wilden we via de Millennium Bridge naar de overkant van de Thames voor een bezoek aan de Tate Modern. Dat pakten wij licht omslachtig aan, zodat we door donkere steegjes langs groepen junks gingen. Eindelijk vonden we de brug en we zagen meteen hoe we wél hadden moeten lopen: vanaf St. Paul's rechtdoor...

millennium bridge en tate modern


het museum


aan de overkant
We namen de brug en kwamen even later bij de oude energiecentrale. Binnen kwamen we meteen in het kunstwerk van Olafur Eliasson terecht (the Weather Project); een prachtig schouwspel van lampen en spiegels die samen het effect hadden van een ondergaande zon. the weather project


the weather project


ervaar het intens...


Daarna liepen we uren rond in de oude fabriek. We zagen vele vage constructies, maar ook echt prachtige kunstwerken. We dronken nog koffie en thee met een prachtig uitzicht op de Thames (waar je dan ook flink voor betaalde..) en daarna "deden" we snel Picasso en Warhol.

uitzicht


Om half twee verlieten we het gebouw en we besloten op zoek te gaan naar een lunchhapje. Bij St. Paul's vonden we een Marks & Spencer en we kozen allemaal voor een wrap. Omdat het weer (nog) regende, aten we die staand onder de overkapping van het winkelcentrumpje op.
Na deze lunch gingen we op zoek naar de Old Bailey, het gerechtsgebouw. Na enig zoekwerk vonden we het, maar erg boeiend was het niet. We keerden terug naar de metro en namen de trein naar Tower Hill. We liepen naar de Tower Bridge voor de Experience. Even later vergaapten we ons aan het uitzicht vanuit de loopbruggen. We waren er precies op het juiste moment, de zon ging net onder en er verschenen steeds meer lichtjes.

uitzicht op de city


uitzicht op de augurk


wij in de tower bridge


london by night


Toen we genoeg hadden van het uitzicht daalden we af naar de Engine Rooms, waar we nog even de oude machines bewonderden. Eenmaal weer buiten keken we nog even naar de buitenkant van Tower Bridge.

tower bridge


Daarna liepen we terug naar Tower Hill en we namen de metro naar Piccadilly Circus.

fijne kerst


We wilden gaan eten bij Garfunkel's en we verwachtten daar wel een vestiging. We vonden er echter geen en dus liepen we naar Leicester Square, waar er wel eentje zat. Er bleek nét een tafel vrijgekomen te zijn en niet veel later aten we een lekkere maaltijd. Na het eten liepen we via de TKTS-booth (de halve prijs ticket verkoop) naar Trafalgar Square. Daar leek iets te gaan gebeuren op het podium voor de grote Noorse kerstboom (zoals ieder jaar door Oslo geschonken), dus we zochten een plaatsje op de rand van de fontein. osloboom


fontein

grote ben Na een half uur wachten kregen we het toch wat koud en dus haalden we hete coffee mocha en thee bij Costa. Inmiddels bleek een koor te zijn gearriveerd en we kregen enkele kerstliederen te horen. Stemmig!
Vervolgens liepen we via Whitehall naar Westminster, waar we de verlichting op de parlementsgebouwen bewonderden.

Daarna keerden we terug naar het hostel, waar we na het maken van plannen voor de volgende dag iets na elven in bed doken.



vorige | volgende | london 2003 index | huize mika home