WOENSDAG 3 SEPTEMBER 2003

We deden het vanmorgen lekker rustig aan. Na het opstaan een ontbijtje, een kopje koffie, wat leesvoer... vakantie! Intussen werd het weer ook steeds beter. Iets voor twaalven stapten we in de auto en we reden naar Madingley Road Park + Ride. Daar hopten we voor £ 1.50 p.p. (retourtje) op een bus en we lieten ons naar het centrum van Cambridge brengen.
Op Bridge Street stapten we uit en we begonnen met het aanschouwen van King's College, onderdeel van de University of Cambridge. Die universiteitsgebouwen zijn wel heel erg mooi! Vervolgens liepen we naar de Tourist Information, maar erg veel van onze gading hadden ze er niet. We liepen door, via de markt, naar Christ's College. Van daar af liepen we naar Grafton Shopping Centre, een niet erg boeiend modern winkelcentrum. We liepen terug naar Emmanuel College, Downing College, het Fitzwilliam Museum, Peterhouse, St. Catherine's College, Queen's College en King's College (nu van de achterkant). Vanaf de overkant van de River Cam hadden we een aardig uitzicht op Trinity College en St. John's College en daar op een bankje aten we dus maar een broodje.

king's college


Daarna liepen we via een kneuterig bruggetje het terrein van St. John's College op. Daar vonden we de Britse versie van de Bridge of Sighs. Een heel klein beetje leek-ie ook wel op de Venetiaanse Brug der Zuchten.

bridge of sighs


st john's college


We liepen verschillende courts door en kwamen zo bij de hoofdingang naar buiten, waar we een bord vonden met daarop een admission fee van £ 2.00! Wij zijn sneakerds zonder het zelf te willen!
Nu gingen we Magdalene College bekijken, maar na King's, Trinity en St. John's viel het toch wat tegen. Dan maar een stukje langs de Cam lopen. Via Jesus Green liepen we naar Jesus College, maar door de vele begroeiing was daar weinig van te zien. Via Round Church (een schattig rond kerkje) liepen we nog wat winkelstraten door en aanschouwden we nogmaals de voorkant van King's College. Ik maakte een foto van het bordje 'keep off the grass', wat een passerende Britse ertoe bracht op te merken: "Keep off the straw more like!" Ze had een punt.
king's chapel

We zochten toen de eerder gespotte Sainsbury's maar op en deden boodschappen voor het avond- en ochtendmaal. We liepen terug naar de bushalte. Onderweg werden we voor de 50ste keer deze dag aangeschoten door een student die ons vroeg of we zin hadden in een tochtje in een punter, en voor de zoveelste keer schudden we ons hoofd. De jongen merkte op dat hij vast niet de eerste was die het ons gevraagd had vandaag... Even later stapten we voldaan in bus 77 en we lieten ons terugbrengen naar de auto. Eenmaal op de camping badmintonden we even, waarna we een pastamaaltje kookten en de afwas deden. Tijd voor koffie, ontspanning en uiteindelijk bed.



vorige | volgende | uk 2003 index | huize mika home