ZATERDAG 6 SEPTEMBER 2003

Wekker gezet om half negen, toch rustig aan gedaan tot ons vertrek om half twaalf richting Bath. Bij het verlaten van het kampeerterrein betaalden we nog en alvast de resterende drie nachten (vertrek maandag) bij de zoon die het aanvankelijk niet helemaal begreep, maar de oude stond ernaast, dus het zal allemaal wel goed komen.
De heenweg was via de snelwegen A419 (Swindon) en M4 (afslag 18). Bij de A420 was een P+R aangegeven die we uiteindelijk negeerden (P+R Bristol?) maar achteraf gezien wel hadden kunnen nemen. Nu kwamen we bij Bath zelf in een file terecht. We schoten niet erg op en vlakbij het centrum pakten we de goede weg naar rechts (Lansdown Road), waar ook de P+R-bus inreed. We gingen een eindje omhoog en vonden ergens een parkeerplekje op een klein kwartiertje lopen van het centrum.

bath cathedral


Daar gingen we eerst op zoek naar een toilet. Er waren bordjes die zo'n toilet moesten aangeven, maar van de toiletten zelf geen spoor. Gelukkig brachten de Roman Baths de nodige opluchting. Bij de Tourist Information haalden we een Pitkin Guide van Bath met daarin een route die we om logistieke redenen (lunch op een bankje aan de River Avon) andersom deden. Na de lunch liepen we over Pulteney Bridge (brug met winkeltjes) naar de East Gate die in reparatie was. Via de Union Passage (een smal winkelstraatje) kwamen we bij de Corridor (een marktpassage) die we ingingen. Wat leek op een doorgang met modale winkeltjes bleek meer te zijn... er zat een Fopp (de betere ceedeezaak) en Leonie kocht twee Britse ceedee-exemplaren (Gorky's Zygotic Mynci en Snow Patrol).
We hobbelden verder via Milsom Street, Bartlett Street en Bennett Street naar The Circus, die qua architectuur grote overeenkomsten vertoont met het sjiekere deel van Edinburgh. Zo ook de Royal Crescent met een flink grasveld ervoor, waar we even pauze hielden. De zon scheen dan ook lekker.

royal crescent

We vervolgden de weg via Gravelwalk, Queen's Parade Place en Queen Square naar Wood Street, die op een kruising bij John Street en Quiet Street uitkwam. De naamgeving van deze straten schijnt tot stand gekomen te zijn na wat gezeur van de architect. De naamgever zou "Quiet, John Wood!" hebben geroepen en zo waren de drie straten benoemd. We slingerden wat door het stadje langs Theatre Royal en het Cross Bath (ook under construction) bij de achterzijde van de Pump Room, waar we naar binnen konden om iets van de badhuizen op te vangen. Ten slotte maakten we nog wat foto's van de Bath Abbey. Een blik naar binnen lieten we voor wat het was... een invitation met een prijskaartje eraan is toch niet echt vrijblijvend. bath cathedral

badminton Het was inmiddels half vijf en tijd om terug te gaan naar de auto. We namen de toeristische route terug naar de camping. Via de P+R (met in de verte Bristol en de brug naar South Wales), de A420, A46 (M4 overstekend) gingen we de B4040 op. We maakten even een ommetje via Badminton, waar een paar digishotjes werden genomen. We kwamen bij Malmesbury waar de B4040 zoek was. Via wat omwegen vonden we hem weer. Bij Cricklade gingen we ook bijna fout, maar daarna was de camping snel gevonden. We troffen wel een half ingestorte tent aan (combi van zachte grond, harde wind en iets te recht ingeslagen pennen), die we vrij snel overeind kregen. Het was inmiddels half zeven geweest, dus we begonnen meteen met koken. De aardappelen, boontjes en visdingen smaakten prima en de rest van de avond brachten we traditioneel door met koffie, lezen, schrijven en kruisrummikub.




vorige | volgende | uk 2003 index | huize mika home