WOENSDAG 10 SEPTEMBER 2003

We werden wakker met regen en prezen ons gelukkig dat we een autotocht op het programma hadden staan. Rond half tien reden we weg van de camping en we volgden de B3223 naar Simonsbath. In dat dorp was weinig te beleven, dus we sloegen af, de moors op. We konden niet echt genieten van uitzichten; we zagen slechts mist en regen. Zodoende zagen we ook de eerste kudde Exmoor-pony's niet (de kuddes stonden aangegeven op de kaart). We reden door naar Sandyway en van daaraf naar Withypool. We kwamen weer op de B3223 en besloten een kopje koffie te gaan drinken op een groot veld. De zon deed intussen dappere pogingen door het wolkendek te breken en dat lukte af en toe ook nog. Daardoor werden onze uitzichtjes steeds beter. Driemaal is scheepsrecht en de derde aangegeven kudde zagen we lopen in de verte. Lang leve de verrekijker! schaapjes en paardjes

Tevreden reden we door naar de Tarr Steps, een Middeleeuwse (maar wellicht nog oudere) brug over de River Exe. Naast het kleine witte weggetje dat we reden, spotten we ineens twee pony's. Snel nam ik een paar foto's... wat een skatjes!

paardje


De Tarr Steps waren ook wel de moeite waard, al liepen er wel erg veel enthousiaste honden rond. Ach ja, waar niet eigenlijk, in de UK?

tarr steps


Na de Tarr Steps reden we naar Winsford, volgens de Rough Guide het liefste dorpje van Exmoor. Het was inderdaad zeer kneuterig, met rieten daken, gekleurde huisjes en tuinkabouters die cricket speelden.

cricketkabouters


Het dorp was wel erg klein en na een kwartier hadden we het wel zo ongeveer gezien. We reden verder naar Dunkery Beacon, Exmoors hoogste punt (519m). Het weer was nog steeds erg wisselvallig en dus lieten we de beklimming maar zitten. Via wederom wat witte weggetjes reden we door naar Dunster. Op onze reisdag hadden we het kasteel aldaar zien liggen en dat wilden we nog wel een keer zien. In één van de twee hoofdstraten vond Remco zowaar een parkeerplekje en we liepen naar het kasteel. Erg veel behoefte aan een interne kasteelbezichtiging hadden we niet, dus we volstonden met de buitenkant. Daarna liepen we de andere hoofdstraat van Dunster in. Ook Dunster was een lief dorpje, maar wel erg toeristisch, wat in deze tijd van het jaar betekende dat het vergeven was van de bejaarden.

dunster village


Op de terugweg naar de auto namen we de route langs het kasteel nogmaals. Daar werden we aangeklampt door een National Trust mevrouw, die aan onze neus (en fototoestellen?) zag dat wij toeristen van overzee waren. Ze nam ons een korte vragenlijst af en toen mochten we verder. We keken nog even bij de Watermill van Dunster, maar erg veel was er niet te zien en dus keerden we terug naar de auto. We reden naar Minehead, waar ik erin slaagde Remco binnen twee minuten naar een grote Tesco te leiden (zonder er ooit eerder geweest te zijn!). Daar deden we boodschappen, waarna we naar Porlock en Porlock Weir reden. In dat laatste dorpje keken we hoe de vloed opkwam en alle drooggevallen bootjes weer gingen drijven. Leuk!

eb


vloed


Daarna namen we een witte-weggetjes-route terug naar de camping, waar we kookten, afwasten, lazen en rummikubden.



vorige | volgende | uk 2003 index | huize mika home