VRIJDAG 12 SEPTEMBER 2003

ochtend in cornwall


Een dag zonder wekker, dus opstaan rond kwart over negen. Nadat we een OS kaart bij de campingbaas hadden gekocht en een kopje koffie hadden gedronken, gingen we rond een uur of twaalf aan de wandel. De short-cut naar St. Ives bleek er een van hindernissen: de trappen bij de landscheidingen waren lastig voor Leonies korte benen en de vele brandnetels waren een doorn in haar oog (au). Net toen ze haar pijpen had aangeritst (de temperatuur was aangenaam en zo ook het zonnetje) kwamen de verharde wegen richting St. Ives.

st ives


We liepen het dorpje in en via de Tourist Information kwamen we bij Porthminster Beach, waar we een lunchplekje in het zand vonden. Er waarden wat babymeeuwtjes rond en dat was zo schattig, dat we af en toe een stukje brood in hun richting lieten vliegen.

meeuwtjes


Dat dit niet zonder gevaar is, bewees mama meeuw door Leonie aan te vallen om haar haar broodzakje te ontfutselen. De schade bleef beperkt tot een stuk broodkorst, maar de schrik zat er even in.
Even later liepen we bovenlangs, waar veel restaurantjes en een paar winkeltjes zaten. We kochten onze verzameling ansichtkaarten en om ze te kunnen versturen haalden we verderop postzegels. We liepen door naar Porthmeor Beach, dat bekend staat als surfstrand. Inderdaad lagen er tientallen surfdudes met een plank in het water, wachtend op een gunstige golfslag. Wij liepen gewoon door en vonden het Coast Path.

carrick du

kliffen We hobbelden via Clodgy Point (langs Browther Rock waar meeuwen en aalscholvers zaten), Hor Point en Pen Enys Point (waar de National Trust haar stempel heeft gezet) naar Trevalgan Cliff. Daar vonden we de palen en bordjes van de route die vanuit onze camping richting het Coast Path waren uitgezet. We volgden ze in omgekeerde volgorde en kwamen tegen vijven bij de camping aan.

Daar pakten we de auto om richting St. Ives te rijden voor de nodige boodschappen bij Superstore Tesco. Het kostte even wat tijd om het te vinden (we reden er gisteren langs, maar wisten niet precies meer waar-ie zat), maar bij het tankstation werden we de goede kant op gewezen. We kochten ons voedsel en de derde verschillende krant (na de Independent en de Times nu de Guardian). Om kwart over zes waren we thuis en begonnen we met koken. Aardappelen, snijbonen en een gegratineerde visfilet gingen er wel in! De rest van de avond hingen we rond in de tv-kamer, kaarten schrijvend en de krant lezend. Tegen elven gingen we slapen, nouja, slapen? 's Nachts woedde er een enorme storm en helaas stond de tent nu minder strategisch, zodat Leonie nog uit bed ging om te controleren of de haringen nog wel in de grond zaten...



vorige | volgende | uk 2003 index | huize mika home