DONDERDAG 23 JUNI 2005

Remco had de wekker vanmorgen dermate apart gezet, dat het ding niet afging... Gelukkig werden we niet ver na zevenen uit onszelf wakker. Na douche en ontbijt begon het licht te regenen. Hoewel we vandaag verder zouden reizen, was de af te leggen afstand klein genoeg om ons niet te hoeven haasten. We zetten koffie en ruimden vast wat tassen op. Om negen uur begonnen we toch maar met het echte inpakken. Het bleef druppelen, op het moment dat we de (toch reeds zeiknatte) tent wilden inpakken zelfs even met grote spetters... enigszins vochtig begonnen we om kwart over tien aan onze reis. We reden eerst naar de Tourist Information van Otta, waar we twee Cappelens kaarten (nummers 3 en 4, van midden- en noord-Noorwegen) kochten. Daarna draaiden we de E6 weer op. Eerst vonden we net buiten Otta een waterval, die we even fototechnisch vastlegden. We reden nog even de berg aldaar op om te kijken of we de Kvitskriupstein zonder tolbetaling konden bereiken, maar dat bleek niet het geval.
We reden verder over de E6 naar het noorden. Na Dombås kwamen we in de hoogvlakte van Dovrefjell en ondanks de bewolking was het er prachtig. We stopten ettelijke keren om foto's te maken.



We hadden inmiddels besloten een camping nabij Oppdal te gaan zoeken en volgens onze ANWB-campinggids was er een zeer goede op zo'n zes kilometer van Oppdal. Deze camping bleek echter verschrikkelijk; een soort storthoop met seizoenskampeerders. We deden snel boodschappen bij de Coop ertegenover en reden toen terug naar een eerder gespotte camping, Magalaupe. Dit was meer naar onze zin. De Resepsjon was dicht, maar een briefje meldde dat we gewoon mochten gaan staan, dus dat deden we. Nadat de hoofdtentstok stond, lieten we de tent eerst even lekker drogen terwijl wij lunchten.   

Daarna maakten we het opzetkarwei af en de rest van de middag zaten we in de luwte van de tent (wind!) te lezen.
's Avonds tjekten we in en we hoorden dat er ook op de camping een 23-juni-vuur zou zijn, met koffie en wafels vooraf. Na eten en afwas gingen we dus richting 'kantine', waar we een lekker bakje koffie en een overheerlijke wafel met jam en room kregen. Mjum! Daarna lazen we nog even in de tent alvorens we naar het vuur gingen. Het was een indrukwekkend schouwspel! De bomen ernaast konden het minder waarderen...



Toen het meeste vuur weg was, deden we bij de tent nog een potje kruisrummikub en toen was het alweer de hoogste tijd om naar bed te gaan!

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home