ZATERDAG 25 JUNI 2005

Een voor een stonden we allemaal op en nadat iedereen ontbeten had, gingen we de stad in. We moesten wel twee keer terug vanwege vergeten zaken, maar uiteindelijk waren we echt op weg. We zetten de auto in de parkeergarage in het centrum en liepen naar de Ark Brun, een grote tijdschriftenwinkel. Daar vond ik een DAM voor mijn moeder. Vervolgens gingen Hans en Dagrun naar de kookwinkel om wat cadeaubonnen uit te geven en Remco en ik gingen naar de platenwinkel. Daar keken we best lang rond, maar de gezochte Nanook of the North hadden ze er helaas niet...
Nadat Dagrun zes (!) ceedees had gekocht, gingen we verder naar Byhaven, waar we lunchten. Daarna konden we er weer tegen en we liepen naar de Jernia, waar Remco en ik twee ijselementjes kochten ter vervanging van de achtergelaten exemplaren. Toen werd het tijd voor het échte toeristje spelen. We begonnen bij Nidarosdomen, de indrukwekkende kathedraal (de grootste van Scandinavië). We liepen er een rondje omheen en zagen een bruidspaar naar buiten komen.   

We liepen naar het paleis van de aartsbisschop en op het plein daar stonden nóg eens drie bruidsparen met fotografen. Een mooie locatie, dat was duidelijk!



Nu liepen we verder naar de rivier, wat mooie uitzichten op de overkant en de vesting op de berg opleverde.



Na een tijdje lopen kwamen we bij Bryggen, de oude pakhuizen in de haven. Daar schoot ik heel wat foto's.



We kregen wel een buitje op ons dak, maar we vonden nét een overdekt stukje waar we even konden wachten tot de ergste regen voorbij was.



We liepen verder naar de haven waar we de dag ervoor gegeten hadden, ons onderweg verbazend over de fietslift de heuvel op. Koel!
We kwamen uiteindelijk uit in het winkelcentrum, waar we een overheerlijk ijsje aten. Daarna gingen Hans en Remco de auto halen, terwijl Dagrun en ik ons vermaakten in de boekhandel. Toen de heren plus auto arriveerden, reden we naar huis. Daar kreeg Mats te eten en toen kon hij naar bed. Wij aten vervolgens heerlijke lasagne, gevolgd door chocoladepudding met vanillesaus (het nationale dessert alhier). Na het eten hingen we in de huiskamer terwijl we luisterden naar wat nieuwe ceedees. Niet veel later gingen Dagrun en Hans naar bed, Remco en ik volgden al snel.

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home