MAANDAG 27 JUNI 2005 (door Remco)

Om zeven uur ging de wekker. Aangezien Hans thuisbleef bij de zieke Mats, die zijn nachtelijke spookuurtje ditmaal tussen één en drie had, hoefden wij ons niet te haasten. Nadat we onze spulletjes gepakt hadden en versgebakken brood en versgezette koffie hadden meegekregen, vertrokken we om half negen. We gingen nog voor een fotosessie naar de vesting, al was het weer gaan regenen. We profiteerden daarna nog van de goedkopere maandagmorgendiesel en deden bij de Rema 1000 boodschappen. We schrokken van een wat zachte achterband die we bij een volgend tankstation op de E6 wat lucht gaven.
Het bleef de hele dag regenen terwijl we naar het noorden reden. De koffie dronken we in de auto, de lunch konden we wel buiten nuttigen dankzij een P met overdekte tafeltjes en bankjes. De route ging via Steinkjer en Grong richting Mosjøen.



   We waren in ieder geval van plan om kaart 4 te halen qua overnachtingsplaats. Vlak voor Laksfossen (een grote waterval waar we nog even gestopt zijn) ging nog even de zon schijnen, maar het was het enige straaltje zon dat we vandaag zagen. Verder was het één grote droefenis en we besloten om voor de komende nacht een hut te nemen. Dit deden we bij Mosjøen, waar we meteen gingen koken, eten, afwassen, rummikubben en binnen de hut de rest van de avond doorbrachten, terwijl de regen gestaag op het dak tikte...


vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home