DINSDAG 28 JUNI 2005

De wekker ging vanmorgen om zeven uur. Een blik naar buiten leerde ons dat het nog stééds regende. Blij met de droge hut pakten we alle spullen weer in de auto en klokslag negen uur reden we het campingterrein af. We reden eerst een kleine kilometer naar het centrum van Mosjøen. Daar liepen we even een rondje langs de houten pakhuisjes.



Erg lief, maar nogal troosteloos in de onophoudelijke regen. Na een rondje hadden we het dan ook wel weer gezien en we reden verder.
We namen zoals gewoonlijk weer de E6 en met de ruitenwissers aan zetten we koers naar Mo i Rana. We kwamen over Korgen Fjell, wat erg prachtig was, maar echte fotomomenten waren er niet en de uitzichten bevatten voornamelijk wolken. Na het stadje Korgen kwamen we weer aan zee terecht, om precies te zijn de Ran Fjord. Daar dronken we koffie en zagen we het eerste stukje blauwe lucht in lange tijd! De regen werd nu ook iets minder en vol goede moed reden we verder. Niet veel later werd het echt droog. We reden door Mo i Rana, een industriestad. Vanaf de E6 zag het er niet echt leuk uit en we hadden geen zin om die weg te verlaten. We reden verder naar Røsvoll, het vliegveld van Mo i Rana. Daar sloegen we af en reden we 21 kilometer over een smalle asfaltweg, de laatste vijf kilometer zelfs over een onverharde smalle weg (met gaten!). Uiteindelijk kwamen we bij het parkeerterrein naast Svartisvatnet en daar aten we onze lunch... in de zon!
Om twee uur namen we de boot die ons naar de andere kant van het meer bracht. Vanaf die oever klommen we een uur lang over prachtige afgesleten stenen.



We kwamen uiteindelijk bij Østerdalsisen. Deze gletsjertong van de grote Svartisengletsjer was een zeer fraaie ijsmassa en we genoten met volle teugen.





We konden echter niet al te lang blijven, want we wilden graag de boot van tien voor half vijf terug hebben - de boot erna vertrok pas om tien voor half zeven! Gelukkig haalden we de boot makkelijk en rond vijf uur reden we weg van het parkeerterrein. Bij de E6 bekeken we de camping die direct aan onze zijweg lag, maar echt leuke tentplaatsen leek deze niet te hebben. We reden enkele kilometers verder en kwamen bij Storli Camping uit. Wij bleken de enige gekken die wilden kamperen (hoewel de campingbaas wel meldde dat er goed weer voorspeld werd) en dus konden we een mooi vlak plekje uitzoeken op het tentveld. Toen we daar aankwamen met de auto, zag het er zwart van de vliegbeesten. Oei. We zetten de tent op en hielden de deur zo veel mogelijk dicht, maar na een uurtje waren alle vliegen verdwenen.



We dronken bier en Fanta en ontdekten dat een enkele actieve mug bezig was Remco leeg te zuigen. We gingen naar binnen. Na de borrel kookten we kip tandoori en dat lieten we ons goed smaken. Na de afwas deden we natuurlijk kruisrummikub en uiteindelijk kropen we bibberend van de kou in bed...

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home