DONDERDAG 30 JUNI 2005

De wekker ging al om kwart over zes en dit leidde ertoe dat we om acht uur ingepakt en wel wegreden. We reden over weg 17 naar Bodų, waar we graag de boot van 10.15 naar Lofoten wilden halen. Gisteren waren we nog bij Tourist Information op de camping geweest (handige locatie!) en de jongen daar had ons gewaarschuwd dat de veerboten snel vol zouden zitten. Iets voor negenen arriveerden we bij de rijen voor de boot en het bleek dat we nog makkelijk meekonden. Phew!
We dronken even koffie bij een picknicktafel in de haven en om kwart voor tien mochten we de boot op. We zochten een stoeltje op het zijdek in de (inmiddels stralende) zon en wachtten tot we zouden vertrekken. De boot voer netjes op tijd uit en we kregen leuke uitzichten op Bodų vanaf het water.



Door het varen kwam er wel steeds meer wind en truien waren zeer nodig! Na een tijdje zochten we een nieuw plekje op het achterdek, uit de wind. We voeren langs de scherenkust en het was prachtig.



De volgende drie uur vermaakten we ons met lezen, zonnen, foto's maken en een warme worst met brood eten.



Om half twee kwamen we aan in Moskenes op Lofoten. We reden eerst naar links, de E10 af naar het westen. Bij Å hield de weg op en we namen een kijkje op het uitzichtpunt daar.



Vervolgens aten we er onze lunch op het parkeerterrein. Daarna gingen we de E10 weer op en we reden - stopten - reden - stopten... we zagen 'het meest pittoreske plaatsje van Noorwegen' Reine (inderdaad érg pittoresk), de bruggen van eilanddeel naar eilanddeel, de stokvissen, de weidse uitzichten...









We reden naar Fredvang, waar volgens de ANWB-gids een camping was. Die bekoorde ons bij de eerste blikken al en we boekten voor twee nachten. We zetten de tent op en genoten van het stralende weer (wel voor de tent uit de wind, in de wind was het nogal fris). We bleken vlįkbij het strand te zitten, en midden in enkele vogelkolonies (herrie!). Na het eten bleven we binnen en tegen elven gingen we, na een laatste blik op zee, naar bed.


vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home