VRIJDAG 1 JULI 2005

Vandaag sliepen we uit! Pas om half negen gingen we ons bed uit (ook omdat het ietwat warm werd in de tent...). Buiten zagen we wederom een stralend blauwe lucht en het was iets warmer dan gisteren, dus we ontbeten buiten.   




We dronken zelfs nog koffie bij de tent en pas tegen twaalven stapten we in de auto om naar het nabijgelegen dorpje Ramberg te gaan. Daar vonden we een souvenirwinkeltje met een zeer sympathieke Noor, die uitlegde dat hij "telegrafist op het water" was geweest en ons tevens meldde dat het mooie weer in ieder geval een week zou aanhouden... goed nieuws! We kochten meteen een heleboel ansichten bij hem (en kregen drie kronen korting, wow!) en daarna gingen we de ICA in voor de postzegels en nog wat andere boodschapjes.
Na de ICA liepen we verder naar de Minibank (pinautomaat) en Remco spekte de kas even flink. We liepen nog even verder om het wereldberoemde Rambergse strand te aanschouwen (de foto die we op ook op ansichten tegenkwamen had een of andere prijs gewonnen in een Noorse krant als mooiste strand van Noorwegen). Het was inderdaad een fraai strand.





Hierna waren we toe aan lunch en dus reden we terug naar de tent, waar we lunchten met smakelijke bacon-kaas-worsten... 's Middags hingen we rond in de zon, kaarten schrijvend, lezend, puzzelend, tot het tijd was voor eten, afwas, koffie, Rummikub... en enigszins verbrand zochten we uiteindelijk de bedden op...
Om half twee stonden we nog even op om de middernachtszon te bekijken.




vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home