DINSDAG 5 JULI 2005

We stonden tegen achten op en braken op ons gemak de tent op. Om tien voor half tien ontdekten we dat onze boot om half tien zou vertrekken - anders moesten we meer dan een uur wachten! In recordtijd pakten we de laatste spullen en raceten we het terrein af. De boot haalden we nét, na ons ging er niemand meer mee. Na een korte overtocht reden we in Ågskaret weer verder over weg 17. In Jekvik haalden we netjes de boot van kwart voor elf naar Kilboghamn. Deze overtocht duurde een uur en dus gingen we aan dek zitten in de zon. Met een boek erbij was het goed uit te houden. Na een uurtje legden we aan, maar dat bleek een schijnbeweging; in Sørfjorden gingen drie voetgangers van boord waarna de boot de fjord overstak voor het échte eindpunt.
Wij zochten vervolgens een plek om koffie te drinken en die vonden we vlak voor Stokkvågen, vlakbij een oud kustfort. Er was een mooie uitkijkrots en we genoten van de koffie.



Remco bedacht dat hij toch wilde proberen de boot van 13.40 in Nesna te halen en dus reden we even goed door, met slechts één korte fotopauze vanwege een prachtig uitzicht over de Sjonafjord. We haalden de boot op 't nippertje, als staartje in R4 (de laatste rij). Deze boot bracht ons vrij snel in Levang en vandaar af reden we verder naar Sandnessjøen.   

Vlak voor de zeer indrukwekkende Helgelandsbrug waren enkele werkmannetjes bezig met de ontmanteling van de tolstations - de brug was blijkbaar afbetaald!



In Sandnessjøen deden we boodschappen bij de REMA 1000 en daarna zochten we een lunchplekje. Die waren natuurlijk weer dun gezaaid - wij zien alleen veel bankje-boompje-parkeerplaatsen als we ze níet nodig hebben... Gelukkig vonden we toch nog iets en we aten onze lunch - helaas wel in de volle zon... We reden verder naar Tjøtta, maar de boot daar zou niet aansluiten op de boot daarna en in het tussenstuk zaten geen campings. We besloten om te keren en kwamen terecht bij Øffersøy Camping. Daar mochten we zelf een plaatsje zoeken en dan vonden we bij een grote houten vlonder - waarschijnlijk een verlaten seizoenskampeerdersplek, maar nu een prettig stukje gras voor onze tent.
   In de bloedhitte zetten we de tent op en daarna genoten we wederom van een koud biertje/lauwe Fanta. Toen we enigszins bijgekomen waren, kookten we een smakelijke maaltijd en na een verkwikkende douchte doken we onze bedjes in. Het was overigens ook 's avonds laat nog behoorlijk warm, 26 graden, en de campinghouders (vader en dochter) wisten ons te vertellen dat het hier het warmst was van heel Noorwegen en er sprake was van een Tropische Nacht (20+oC)!


vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home