DINSDAG 20 JUNI 2006 (door Leonie)

Verkasdag. We braken op in de regen en pakten dus een zeiknatte tent in. We reden de route die we zondag ook gereden hadden, over de R618 naar Macroom. Daar kwamen we op de N22. Bij een kerkje langs de snelweg dronken we koffie, ín de auto vanwege de nog altijd gestaag vallende regen. We reden door en kwamen in Killarney. Daar was het druk. We bekeken er twee campings, die allebei niet aan onze verwachtingen voldeden. We besloten Killarney te laten voor wat het was en de N71 naar Kenmare te nemen. In Killarney National Park zagen we vaag dat het er heel mooi was, maar vooral zagen we mist, wolken en regen. Bij een uitkijkpunt (Ladies' View) aten we lunch (in de auto natuurlijk).

ladies' view
We reden verder naar Kenmare, waar we afsloegen naar de N70. We vonden de Ring of Kerry-camping zonder problemen en dit was meer naar onze zin: lekker rustig, met beschutting. De receptie was dicht, maar op de deur stond dat we de tent gewoon neer mochten zetten waar we wilden. We zochten een plekje met veel beschutting en wachtten toen tot de regen wat minder werd. Dat was een klein half uurtje later het geval en we konden zowaar zonder regen de natte, stugge tent opzetten.

camping ring of kerry
Daarna rieleksten we en na het avondmaaltje keken we Engeland-Zweden (2-2) in de kantine, samen met nog twee Nederlanders. Na de wedstrijd wisselden we met hen nog wat Ierlandervaringen uit en toen gingen we allen slapen.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home