WOENSDAG 21 JUNI 2006 (door Leonie)

Om acht uur stonden we op en om negen uur reden we weg. We reden door Kenmare en namen de R571 om de Ring of Beara te rijden. Bij Lauragh sloegen we af om de Healy Pass te doen. Hoewel het wel behoorlijk bewolkt was, waren de uitzichten toch fenomenaal.

healy pass
Bovenop de berg dronken we koffie. In de auto... niet vanwege de regen, maar omdat het ontzettend hard waaide. Na de koffie daalden we weer af en bij Adrigole kwamen we weer op de Ringweg. Iets voorbij het pittoreske Castletownbere vonden we een verlaten Stone Circle (Derreenataggart) en verderop ook een ring fort. We reden verder naar het westelijkste puntje van het Ierse vasteland. Daar, bij Dursey Island, zetten we de auto op de parkeerplaats en beklommen we de berg aldaar naar Garnish Point. De zee was woest en sloeg met donderend geweld tegen de rotsen onder ons - een máchtig gezicht! De vlokken schuim vlogen ons om de oren, hoe hoog we ook stonden.

garnish point
Na er even goed van genoten te hebben, daalden we weer af naar de auto en we reden een stukje terug. Daar hadden we een uitzichtpunt gezien met bankjes, waar we onze lunch wegknaagden.

hag of beara
Daarna namen we de weg langs de noordzijde van het schiereiland. Vlakbij Ardgroom zou een volgende Stone Circle zijn. Helaas waren de Ieren hier weer iets te lui geweest met de bewegwijzering en het was een wonder dat we de stenen uiteindelijk vonden. Het was er wel mooi, met een prachtig uitzicht over de baai met Iveragh (het volgende schiereiland) in de verte.

stone circle
Nu reden we terug naar Kenmare, waar we melk en anti-midgiesspul haalden. Op de camping gekomen kookten we een wortelmaaltje en daarna liepen we naar de kantine voor Nederland-Argentinië. Daar vonden we tot ieders verbazing de fietsende Nederlanders van de vorige camping weer! Gezamenlijk keken we naar de wedstrijd en daarna gingen we naar bed.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home