VRIJDAG 23 JUNI 2006 (door Leonie)

We stonden op tijd op en pakten de tent in, gadegeslagen door een kleine roodborst.

roodborstje

Via het kleine weggetje langs de camping (tip van W+H) kwamen we veel sneller bij de N71. Bij Moll's Gap sloegen we af en reden we door het Gap of Dunloe, een kleine weg met prachtige vergezichten door een dal.

gap of dunloe
Bij Killarney vonden we een doorsteekje naar de N70 en niet veel later zaten we op de R561 voor onze rondtocht over Dingle (het schiereiland). Langs de weg naar Inch dronken we koffie en daarna reden we door naar Dingle (het dorp). Daar was het stervensdruk, maar bij de supermarkt vonden we wonder boven wonder nog een parkeerplaatsje en we deden onze boodschappen. Daarna reden we verder naar Kilmalkedar Church, een zeer oude kerk (twaalfde eeuws) compleet met ogham stone en oude zonnewijzer.

kilmakedar church

Vervolgens reden we naar Gallarus Oratory, waar we dankzij de Lonely Planet gratis naar binnen gingen (de weg ernaartoe leidt naar een parkeerplaats en visitor centre, maar als je even iets verder doorrijdt is er een kleinere parkeerplaats waarvandaan een simpel voetpaadje naar de oratory (soort kleine kerk) loopt). We bewonderden het bouwwerk, dat nogal leek op een omgekeerd schip en in zeer goede staat verkeerde voor een met losse stenen gebouwd huis van ongeveer twaalfhonderd jaar oud...

gallarus oratory
Toen reden we door naar Ballyferriter voor ons laatste oudheidsbouwsel, het Riasc klooster. Daar waren eigenlijk alleen de onderste stenen nog van zichtbaar, maar het was ook indrukwekkend. De rest van de route terug naar Dingle stopten we slechts af en toe voor wat blikken op beehive huts...

beehive hut
... en hier en daar een mooi uitzichtje (waaronder eentje met twee meeuwen die een act opvoerden terwijl beneden over zee de jan-van-genten vlogen).

meeuw
In Dingle ging ik opgelucht naar het toilet, waarna we de Connor Pass bedwongen (de hoogste pas van Ierland). In Castlegregory vonden we een camping, waar alles met sleutels moest - we kregen een tag om de slagboom door te komen en een sleutel voor de toiletgebouwen. We zetten de tent op op het enige veldje waar geen stacaravans stonden en rieleksten de rest van de middag. Na het eten keek Remco nog even voetbal in de tv-room en we gingen op tijd naar bed.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home