ZATERDAG 24 JUNI 2006 (door Leonie)

De wekker ging om zeven uur, maar omdat het miezerde, maakten we niet echt haast met het inpakken. Pas om half tien reden we, met achterin de auto een natte tent, weg van de camping. We reden naar Tarbert, waar we precies op tijd waren voor de veerboot van elf uur. We voeren over de Shannon naar Killimer.

shannon ferries
Na Kilrush namen we R483 richting Quilty. We dachten lekker op te schieten, tot we middenin een wielerwedstrijd terechtkwamen... Eerst leek het erop dat we steeds plukjes fietsers in moesten halen, maar een eindje verderop werden we stilgezet door de politie en stonden we ruim twintig minuten stil. Toen we weer verder mochten, bleek er tot overmaat van ramp een paardenshow te zijn waar veel auto's heen moesten... zucht. Gelukkig sloeg de wielerwedstrijd verderop af en konden we eindelijk normaal verder rijden. We kwamen weer bij de zee en reden verder naar Lahinch, waar volgens de Lonely Planet een 'pleasant and fairly quiet place'-camping zou zijn. De enige camping die wij zagen, was een woud van stacaravans. We vroegen het even na bij de tourist information, maar dit was echt de enige camping van Lahinch. We reden er nog even naar terug, maar het was dermate gruwelijk dat we al snel vluchtten. In deze hoek van het land waren echter niet veel campings. Onze enige hoop was eigenlijk Doolin. We reden naar dit 'dorp' (drie huizen en vier pubs). De eerste camping die we probeerden was... gesloten! Bij het hostel ernaast stonden ook wat tentjes, maar wij gaven toch de voorkeur aan een echt toiletgebouw. We reden met de moed der wanhoop naar Nagle's Camping. Maar gelukkig! Dit bleek een veldcamping met veel tenten en geen stacaravans! Hoera! Snel bespraken we voor twee nachten en in de steeds feller schijnende zon zetten we de kleffe tent op. Daarna ploften we neer in de zon en dronken Fanta en bier en we liepen nog even naar zee om de Cliffs of Moher te bekijken.

cliffs of moher

's Avonds bakte ik pannenkoeken, waarna we naar het dorpje liepen op zoek naar een pub met voetbal (geen tv-room op de camping ditmaal). Daarvoor moesten we behoorlijk ver lopen, maar uiteindelijk kwamen we bij McGann's en daar stond voetbal aan. We keken hoe Argentinië in de extra tijd voorbij Mexico kwam en daarna liepen we het hele eind weer terug naar de tent, waar we meteen ons bed in rolden.

nagle's in doolin

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home