WOENSDAG 20 JUNI 2007 (KM. 19.954)

Om een uurtje of half acht stonden we op, terwijl de regen op de tent kletterde. Eén voor één waagden we ons naar buiten om naar het toilethok te gaan. Het resultaat was een hoop natte zooi! We ontbeten dus maar binnen... We hadden eigenlijk voor vandaag een wandeling op het programma staan, maar de egaal grijze lucht deed ons besluiten de plannen te wijzigen. We dronken om te beginnen maar koffie bij de tent en daarna stapten we in de auto. Eerst reden we naar Balloch, aan de zuidkant van Loch Lomond. Loch Lomond Shores zou een enigszins interessante bestemming zijn, maar het bleken vooral veel winkels te zijn. Bij het Visitor Centre van het nationale park (Loch Lomond & The Trossachs) raapten we nog wel even wat folders en zo kregen we ons volgende idee: een rondwandelingetje in Luss, aan de westkant van het meer. Het was inmiddels droog geworden, dus was het best een plezierig voettochtje. We liepen door wat weilanden en Navvies reactie daarop was: 'ga terug naar dichtstbijzijnde straat'. Wij: mwuahahahah. Luss is een klein dorpje met veel pittoreske huisjes en heel veel rozen in de tuinen.

loch lomond

Op de pier hadden we een mooi uitzicht op het meer. We zagen nét de camping aan de overkant niet, er lag een eilandje in de weg...

luss aan loch lomond
We reden verder en net voorbij Inverbeg vonden we een bankje-boompje waar we onze lunch wegknaagden. Een vinkje en een roodborstje hielden ons scherp in de gaten en kregen soms ook iets toegeworpen. Ze waren wel schattig. Na de lunch rondden we Loch Lomond en zetten we koers naar het oosten. Het was een mooie tocht door wat glens, met steeds meer blauwe lucht en zon. Onderweg zagen we nog hoe een camper de spiegel (en ruit) van het bestelbusje voor ons aan diggelen reed. Wij reden over de brokstukken, maar hadden verder geen schade en zonder kleerscheuren arriveerden we in Stirling. We parkeerden de auto vlakbij het kasteel en liepen het laatste stukje omhoog. De nieuw gebouwde Great Hall viel nog steeds ietwat uit de toon, maar het blijft een imposant kasteel. We daalden af naar het stadscentrum, waar we alle vertrouwde winkels afgingen (HMV, Virgin, Waterstone's, Woolworths) en ook genoten van de kneuterige straatjes. Stirling is leuk!

stirling
Na anderhalf uur hadden we het wel gezien en reden we terug naar de camping. Daar bleek een Enorme Wolk midges te zijn neergedaald en dus bleven we wijselijk in de tent. Na het eten bleek de situatie buiten onveranderd 'hachelijk' en zelfs ons gezang (over midges die een vroege dood stierven op voorhoofden... “I just died on your forehead tonight”) begon wat zwakker te klinken. We lieten de afwas maar even voor wat-ie was en dronken eerst koffie en speelden rummikub (2-1-0 L-R-M). Pas tegen tienen deden we dan de afwaspoging. Het bleek De Hel. Miljoenen midges daalden in wolken neer op het buitenkeukentje en afgewassen borden zagen al snel zwart van de samengeklonterde lijken. Nieuwe strategie: ik deed de afwas op topsnelheid, daarna flikkerden we alles in de afwasteil en het werd in de tent afgedroogd. Argh, wat erg! Ietwat beduusd zochten we rond elven onze bedden op.

heilan' coo





vorige | volgende | index | huize mika home