ZATERDAG 23 JUNI 2007 (KM. 20.278) (DOOR REMCO)

Helaas had het 's nachts geregend, zodat we de tent toch vochtig moesten inpakken. In combinatie met de midgestrijd duurde het even voordat we vertrokken (iets na tienen). We reden via Drymen en Balloch weer aan de westkant van Loch Lomond naar Tarbet, vanwaar we naar het westen gingen om na een tankbeurt onze koffiestop bij 'Rest And Be Thankful' (een pas in de bergen) te maken.

rest and be thankful

Van daar reden we bovenlangs Loch Fyne en staken we bij Inveray door naar Loch Awe om bij de A85 uit te komen. Daar gingen we westwaarts richting Oban, een schattig havenplaatsje van waar je diverse oversteken kunt maken naar omliggende eilanden (bijvoorbeeld Mull). Wij deden dat niet, maar parkeerden de auto na wat omzwervingen bij de Tesco. Daar deden we boodschappen en besloten ter plekke om de lunch daar ook (voorverpakt) te gaan halen. Nadat we de boodschappen in de auto achterlieten, peuzelden we de sandwiches aan de kade op.

oban

We vervolgden onze weg richting Fort William, maar hadden al bedacht om bij Loch Leven een uitstapje richting Glen Coe te maken, waar we wat campings hadden uitgezocht. Die van Glencoe lieten we even liggen, maar die richting Kinlochleven (vijf kilometer verderop) was wel vrij armoedig. We keerden terug en boekten toch voor drie nachten bij die van Glencoe. Na het opzetten van de tent genoten we van de biertjes/Multivit en chips.

camping in glencoe
We kookten een vismaaltje met wortels en daarna liepen we het dorp in. Nadat we het Massacre Monument hadden bezocht, had ik een leuk bosweggetje gevonden, dat een shortcut naar de camping was. Het bordje waarop hondenbezitters gemaand werden om de rotzooi op te ruimen (vanwege de onaangename bijverschijnselen bij het grasknippen) werd nog op de foto gezet.

polite notice...

Terug in de tent werd nog even rummikub gedaan met een nieuwe winnaar (0-1-2 L-R-M). Daarna wat lezen en bedtijd.




vorige | volgende | index | huize mika home