WOENSDAG 27 JUNI 2007 (KM. 20.950)

Om drie uur 's nachts werden Remco en ik wakker omdat we bijna op de grond lagen. Gisteravond hadden we al een gaatje in ons luchtbed ontdekt en dat provisorisch gerepareerd met ducktape, maar blijkbaar liep het nog altijd leeg. We besloten in de ochtend op zoek te gaan naar een nieuw luchtbed, tot die tijd pompte ik het ding nog maar eens op tot... plop... er een enorm gat ontstond! Remco en ik hadden een minder goede nachtrust daarna, want ook de rotsen op Skye geven niet mee... 's Ochtends hadden we dan ook wat opstartproblemen en we dronken de koffie nog in de tent. Regen tikte op het tentdak en dat maakte het idee om the Old Man of Storr te gaan bekijken niet aanlokkelijker. Iets na half elf verlieten we dan toch de camping en we reden in afwisselend zon en regen naar de oostkant van het Trotternish schiereiland. De weg bleek een 'single lane' te zijn met diverse 'passing places', maar dat was een eitje dankzij het weinige verkeer...

old man of storr
We zetten de auto op de parkeerplaats aan de voet van de Storr en om vijf voor half twaalf begonnen we aan de beklimming van deze berg. Hoewel er af en toe wat spetters vielen, vonden we het weer alleszins meevallen. De beklimming verliep voorspoedig en een half uurtje later stonden we onder the Old Man, een indrukwekkend stuk rots dat als een soort naald omhoog steekt.

oei...!


old man of storr

Snel maakte Maarten met mijn telefoon een foto (voor Cynthia) en daarna klommen Remco en Maarten nog even tot de rots zelf. We hadden precies het juiste moment uitgekozen, want net toen we boven waren, klaarde het enorm op en konden we de oude man met een blauwe achtergrond fotograferen.

old man of storr

De uitzichten waren fenomenaal, we konden zelfs het vasteland van Schotland zien!

uitzicht vanaf de storr
Uiteindelijk rukten we ons los van deze vergezichten en we daalden af naar de auto. We kregen als dank een plensbui op ons dak... Maarten testte nog de zwaartekracht door een stevige kei de berg af te werpen. Hij had, zo beweerde hij, wel eerst gekeken of er iemand liep. De zeer verschrikte konijntjes in het gras onder ons had hij helaas wél over het hoofd gezien...
Eenmaal bij de auto smeerden we boterhammen en na deze lunch reden we weer naar Portree. Eerst deden we boodschappen bij de Coop, daarna bezochten we de outdoorwinkel voor een nieuw luchtbed. Ze hadden zowaar nog een tweepersoonsexemplaar! Wat ze ook hadden, was internet... en dus tjekte Remco zijn enorme hoeveelheden mail, terwijl Maarten en ik nog even rondsnuffelden in de winkel. We hadden eigenlijk wel zin in een middagje niets doen en dus reden we naar de tent terug, waar we de rest van de middag boeken en krant lazen, puzzelden, een fles wijn soldaat maakten (R+M), kookten en rummikubden (2-0-1 L-R-M).




vorige | volgende | index | huize mika home