MAANDAG 2 JULI 2007 (KM. 21.729)

Vanmorgen pakten we al onze spullen weer in de auto. Ditmaal deden we dat in dichte mist. Die mist wilde niet erg optrekken, zodat we van eventuele uitzichten onderweg helaas niets konden zien. Maarten wees ons gelukkig de weg naar de Whaligoe Steps, want in de mist (en zonder wegwijsbordje...) waren ze lastig te vinden. We bekeken de 365 treden naar het zeewater beneden en daalden ze ook af. We zagen vage schimmen overvliegen: de broedende klifmeeuwen. Heel soms was er even een gat in de mist en zagen we de zee en de kliffen. Het was een bijzonder sfeertje.

nabij whaligoe steps

kliffen in de mist

Weer bij de auto dronken we koffie en toen reden we weer verder. We namen de A9 naar Inverness. Eindelijk begon de mist op te trekken en zagen we zee en bergen. Iets voor Inverness vonden we een bankje-boompje en daar aten we lunch in gezelschap van een kokmeeuwtje. Die ging er even later gezwind vandoor toen een rode wouw overvloog (met een angstwekkende kreet). Na de lunch reden we Inverness in, waar we sneaky parkeerden bij de Tesco in het centrum. Eerst liepen we een rondje door de zeer opgebroken stad. Bij Leakey's, de geweldige tweedehandsboekwinkel, neusden we enige tijd rond.

leakey's
Daarna bekeken we het kasteel en toen vonden we het wel weer genoeg. Bij Tesco haalden we nog even wat kleine boodschapjes en daarna reden we verder. We kwamen bij Aviemore, waar we afsloegen naar Glenmore Forest Park. Op de camping aldaar was het even goed zoeken naar een fijn kampeerplekje, maar uiteindelijk vonden we een non-moerasplaats. We zetten de tent op en dronken een borrel enzo. We kookten weer vrij laat, daarna douchten we allen en toen was het alweer bedtijd (want donker), dus de rummikub sloegen we een dagje over...




vorige | volgende | index | huize mika home