MAANDAG 10 MAART 2008

Wekker zei iets voor zevenen, horloge bijna half acht. Conclusies: we zijn een stel slaapkoppen en we hebben een nieuwe batterij voor de wekker nodig. Na het ontbijt hingen we nog even bij de camper rond om de ergste spits te vermijden en iets voor tienen reden we van de camping weg. Remco haalde nog een intelligente manoeuvre uit (iets met een rotonde) en even later draaiden we highway 1 op. File! Gelukkig reed het wel gestaag door en konden we wat later de zuidoever begroeten.




Wegens wederom lauwe koelkastspullen deze ochtend hadden we besloten toch maar even bij Apollo langs te gaan en gelukkig kon er meteen een monteur naar ons karretje kijken. Iets later kwam hij terug: de accu en lader waren in orde, wat was eigenlijk het probleem? Welnu, dat de batterij wél oplaadde als we reden, maar niet als we aan de 240V-stroom op een camping aangesloten stonden! Dit vroeg om specialistischer kennis en er werd een electriciën gebeld. Ik las intussen mijn eerste boek uit en Remco had het gezellig achter de internet-pc, waar hij alle uitslagen van het WK Afstanden tjekte en ons beider teams voor de Formule-1-competitie samenstelde en doormailde. Enige tijd later kregen we verheugend nieuws: er was inderdaad iets mis met de connectie. We hadden wederom een nieuwe accu (de 'oude nieuwe' was al slechter geworden door het probleem) en nu zou het echt moeten werken. Voor de ellende kregen we nog een fles wijn mee en we gingen weer op weg. We raasden zonder tussenstops door naar Hamilton en parkeerden de auto bij Hamilton Gardens. Daar smeerden we eerst wat boterhammen en met gevulde maagjes wandelden we de tuinen in. De Victorian Flower Gardens en Rose Gardens waren wel aardig, maar het leukste bleek de Paradise Garden Collection; een serie thematische tuinen. De Italiaanse, Indiase en Engelse tuinen waren mooi, de Chinese was werkelijk prachtig dankzij een stukje bamboebos - heel bijzonder!





Hierdoor waren we toch flink langer dan gepland in de tuinen en pas tegen vieren vertrokken we. We reden in één ruk door naar Waitomo, waar we op de camping een plekje vonden. In de schaduw van een reusachtige kastanjeboom dronken we wat en vervolgens boekten we een plekje op de Spellbound-tour van de volgende dag. Na het eten konden we constateren dat de cabin lights ook helder kunnen branden (!!!) en zo lazen we tot het bedtijd was.




vorige | volgende | index | huize mika home