DONDERDAG 13 MAART 2008 (DOOR REMCO)

Na het gebruikelijke ochtendritueel vertrokken we om negen uur richting het zuiden. Via de '5' kwamen we vlak voor Taupo bij de Huka Falls. We bekeken ze eerst vanaf de 'outlook', daarna van dichterbij... met veel geweld kwam het water door het smalle deel, een walhalla voor rafters.



We gingen Taupo nog even in voor een goede bak koffie en daarna reden we via de '1', de '41' en de '47' naar Whakapapa Village. We waren van plan het campingpark eerst aan te doen, maar het Visitor Center kwamen we eerder tegen. Na daar wat folders geraapt te hebben (ter voorbereiding op de grote tocht van de volgende dag), reden we verder en bleek ons park al 100 meter verder te liggen. Nadat we voor twee nachten hadden geboekt, lunchten we en pakten we onze spullen voor een korte namiddagwandeling. We konden de camper laten staan, want vlakbij begon een twee-uursrondwandeling naar de Taraniki Falls.





We bleken 'm uiteindelijk tegen de klok in te hebben gelopen, wat we ontdekten toen we bij de bewuste waterval uitkwamen. Deze waterval was er eentje van minder kracht maar wel een groter hoogteverschil (t.o.v. de Huka Falls). De groep kinderen, die zich al zwemmende rond de waterval begaf, had er in ieder geval veel plezier van.



Tegen vijven waren we weer terug bij de camper, waar bleek dat de stroom het niet deed. Ik ging even checken of het bij de buren wel werkte (+) en of onze snoer en stekker nog deugden (+). Net toen ik langs de office wilde gaan, waren er andere medeburen die onze elektriciteitspaal verder gingen testen... na een simpele 'uit-aan' actie deed ook ons contactpunt het weer. Dat waren alweer genoeg belevenissen voor vandaag... na het borrel-, eet- en afwasrondje was het weer mooi en zochten we bijtijds ons bed op.




vorige | volgende | index | huize mika home