ZONDAG 23 MAART 2008 (PASEN)

Ook vanmorgen ging de wekker om half zeven. Remco was iets voordat hij afging naar het toilet geweest en mompelde: "Ik denk dat we naar het meer moeten gaan..." Buiten zagen we een heldere sterrenhemel en dus maakten we ons snel klaar voor vertrek. Om half acht begonnen we voor de tweede keer aan de tocht rond Lake Matheson. We deden de wandeling nu andersom - op die manier zouden we eerder bij Reflection Island zijn, waar nu als het goed is de spiegeling van de bergen in het water te zien zou moeten zijn. We werden beloond; de eerste zonnestralen bereikten Mount Tasman en Mount Cook en het meer lag helemaal stil. We waren niet de enige toeschouwers, maar iedereen was stil van bewondering. Lange tijd bleven we kijken hoe de zon hoger klom. Het was prachtig.







We wisten ons uiteindelijk los te scheuren en vervolgden de route de andere kant op. We kregen nog wat uitzichtjes en besloten toen maar eens richting ontbijt te gaan. Hoe dichter we bij de parkeerplaats kwamen, hoe meer tegenliggers we tegenkwamen. Het parkeerterrein stond ook aardig vol. Gelukkig was het in het café nu lekker rustig en we aten wederom een erg lekker ontbijt. Om half tien vertrokken we écht bij Fox Glacier. We tuften lekker voort en stopten pas bij Knights Point, waar we een mooi uitzicht hadden over de zee en kliffen, plus wat rotsen in het water. Er zouden ook veel beesten zitten (zeehonden, dolfijnen, zelfs walvissen) maar de enige beesten die we zagen (en voelden) waren de ^&#@$-sandflies. We bleven dus niet al te lang kijken en vluchtten de auto weer in. Een stukje verderop, bij Ship Creek, stopten we weer even. Opnieuw mooie omgeving, woeste zee, maar ook hier talloze sandflies. We gaven het op en reden verder. Na het dorpje Haast (met exorbitante benzineprijzen, dat krijg je met monopolieposities en dergelijke) gingen we de bergen in. Onderweg kwamen we twee leuke watervalletjes tegen en vervolgens namen we de Haast-pas. We reden langs Lake Wanaka en Lake Hawea tot we bij Wanaka (het dorp) aankwamen.



Daar vonden we al snel het Lakeview Holiday Park en we mochten op plek 44 staan. We lunchten in de zon en toen verkenden we het dorp. Best leuk, eigenlijk! Remco was intussen door al zijn meegenomen puzzelboekjes heen (!) en kocht een Nieuw-Zeelandse sudoku-uitgave. Tegen half vijf waren we weer op de camping en we voerden niet zo veel meer uit. Lekker zonnen!




vorige | volgende | index | huize mika home