DINSDAG 25 MAART 2008

We sliepen een klein beetje uit en vertrokken rond negen uur van de camping. We maakten een tussenstop bij een zekere koffietent en dronken onze venti filterkoffie en grande caramel macchiato op een parkeerplaats bij het park van Queenstown op. Onderweg kwamen we weinig spannends tegen (op rare donkerblauwe wolken na)...



...en we wuifden naar de vele schaapjes, koetjes, hertjes en eh, lama's in de weilanden langs de weg. Rond half twaalf waren we al op de camping in Te Anau. Gelukkig mochten we al wel een plekje bezetten en we keken hoe de lichte bewolking nu plaatsmaakte voor een blauwe hemel. Na de lunch pakten we de tassen en wandelden naar het DOC Visitor Centre (DOC = Department of Conservation, een heus ministerie van Behoud der Dingen, qua natuur dan!). Daar zagen we een diaserie over Milford Sound (op het programma van morgen) en Doubtful Sound (en Fiordland in het algemeen), werden we bijgespijkerd over de vogels in het gebied (ik ben fan van de tomtit) en kochten we voor een dollar een wandelgidsje waar we morgen hopelijk iets aan hebben.



Daarna liepen we naar het Te Anau Wildlife Centre. Dat stelde niet heel veel voor; een paar vogels in kooien. De kea blijft leuk, maar hij is leuker in het wild. De takahes waren allemaal verstopt, helaas. Op de terugweg haalden we een ijsje en het laatste restje van de middag brachten we lezend op de camping door.




vorige | volgende | index | huize mika home