DONDERDAG 27 MAART 2008

Vandaag zouden we niet zo'n enorm eind gaan rijden, zo was het plan, dus mochten we een beetje uitslapen van onszelf. Net toen we de zonsopgang vanuit ons bed wel zo'n beetje gezien hadden en we op wilden staan, begon het te regenen. Best raar, want het leek vrij zonnig. Toen ik na het toiletbezoek terugkwam bij de camper, stond er dan ook een fraaie regenboog in de lucht. Vlak na negenen reden we weg uit Te Anau. We zagen af van koffie in het dorp - die zouden we later wel scoren. We reden langs de rand van Fiordland zuidwaarts. Via Manapouri en andere kleine dorpjes (vaak bestaande uit één boerderij), plus een schaapstop (een kudde moest oversteken en de herder had zelfs een tijdelijk verkeersbord neergezet!) kwamen we in Clifden.



Daar was de langste suspension bridge van Nieuw-Zeeland! Best knap, maar het ding zag er vrij oud en aftands uit. We reden verder en stopten even bij Monkey Island, de plek waar de kano die Zuidereiland is (zie legende over Nieuw-Zeeland) aan geankerd zou zijn. Bij eb kun je naar het viewpoint op het bergje lopen en we hadden geluk. We keken uit over de zee en de kliffen en het was mooi. We snorden verder en kwamen in Riverton. De Lonely Planet had een tip voor een koffietent, die we nog vonden ook (Riverton bleek iets groter dan we dachten). Na de inderdaad zeer smakelijke koffie met gebak reden we door naar Invercargill (door Remco eerst abusievelijk Invercarness genoemd, naar Inverness, arf). In Invercargill (ook Invercarglass kwam nog langs) ontdekten we al snel een Woolworth en we deden boodschappen. Inmiddels hadden we besloten niet in de stad te blijven - het was niet echt een bruisende plaats en het was vroeg genoeg om nog een stukje de Catlins in te rijden. Bij Fortrose lunchten we met uitzicht op zee en daarna gingen we door naar Curio Bay.



Daar vonden we een ontzettend leuke camping. Zeer afgelegen, met ietwat primitieve sanitaire voorzieningen en een keukentje van 2x2 meter. De kampeerplek waar we stonden was echter heel fijn privé dankzij het hoge struikgewas en we hadden wel gewoon electriciteit. Wat wilden we nog meer? Nadat we Campie geïnstalleerd hadden, wilde ik meteen op pinguïnjacht. Uit betrouwbare bron hadden we vernomen dat die hier zouden zitten en dus gingen we het strand op. Mooi, dat Porpoise Bay, maar geen pinguïn te zien en ook de dolfijnen die hier in de baai zitten, hielden zich verstopt. Toen het ook nog begon te regenen, besloten we dan maar een borrel te gaan halen. Even later kwamen we via een zandpaadje op een andere plek weer op de klif en voor ons lag een totaal verveelde zeehond. Hij (zij?) kon het nog net opbrengen één oog open te doen om ons te bekijken, maar daarna ging het weer net zo hard dicht. Snurk.



Wij lieten het beest verder met rust en dronken even iets. Daarna bedacht ik dat de kans op pinguïns misschien wel groter was op de penguin lookout, die op het plattegrondje van de camping was getekend. Omdat het toch weer droog was, liepen we erheen. Vrijwel onmiddellijk spotte ik een geeloog! Wat leuk! Ik schroefde snel mijn telelens op mijn camera en maakte mijn eerste pinguïnfoto terwijl geeloogje net van een rots sprong. Geen gezicht, dat, en de foto was raar. Bovendien ging het beest vervolgens achter een rots zitten, zodat we hem niet meer zagen. We liepen even om naar de trap die ons op zeeniveau zou brengen. Dit was meteen ook de trap naar het 'petrified forest', eeuwenoude fossielen die het bewijs zijn dat er ooit een Gondwanaland was. Eenmaal beneden zagen we Pingu die op z'n dooie gemak naar zijn nest klom.



Net toen hij in de struiken verdween, kwam een andere pinguïn tevoorschijn. Die keek wat besluiteloos om zich heen en keerde toen terug, het struikgewas weer in. Wij liepen terug naar de trap en zagen aan de andere kant van het kleine baaitje daar pinguïn nummer 3. Ze bleven leuk! Toch wisten we ons los te rukken en gingen we nog even bovenop de hoogste klif kijken, waar we vooral veel zee en een geinige meeuw zagen. Nu werd het tijd voor het avondeten en daarna vonden we het weer mooi geweest voor de dag...






vorige | volgende | index | huize mika home