VRIJDAG 25 JUNI 2010 (km. 103.870)

De wekker ging al om zeven uur en om negen uur was de auto helemaal ingepakt en konden we wegrijden. Eerst haalden we natuurlijk een krant om te zien hoe de tenniswedstrijd was afgelopen (70-68!) en toen reden we opnieuw naar Aysgarth. Ditmaal namen we de B6160 zuidwaarts en bij Kettlewell dronken we onze koffie.

kettlewel


Bij Skipton bogen we af naar het oosten en bij Harrogate vonden we - na enig zoekwerk wegens een afgesloten weg - Rudding Park, een groot landgoed met camping. We vroegen voorzichtig of ze een plekje hadden voor vier nachten. Het meisje keek zeer bedenkelijk, maar bood ons uiteindelijk een plek 'in the trees' aan. Dit bleek een geweldig plekje tussen de bomen en opgelucht zetten we de tent op. Na de lunch (het was nog vroeg) reden we naar de grote (nee, enórme) Sainsbury's die we onderweg waren tegengekomen en we laadden er een kar (half)vol. Daarna parkeerden we de auto in de Strays (enorme grasvelden ten zuiden van het stadscentrum) van Harrogate en we liepen er even rond.

harrogate

harrogate

Bij de onvermijdelijke HMV kochten we drie cd's (Johnny Flynn, Peggy Sue en een klassieker van Drever, McCusker & Woomble). Na vele omzwervingen vonden we ook een Next en tot mijn onuitsprekelijke vreugde hadden ze er 'mijn' linnen broek, de broek die in korte tijd mijn lievelings is geworden, maar die dus linnen is... en dus waarschijnlijk geen eeuwen meegaat. Ik kocht er twee bij... de komende jaren zit ik goed! Na ook nog een bezoek aan Waterstone's waren we er wel klaar mee en zochten we de auto weer op. Terug bij de tent ontdekten we dat we kampeerden op de doorgaande kinderroute. Hoe dichter langs de tent, hoe beter. Ook bleken we (opnieuw) asoburen te hebben die hun muziek tot na middernacht aan hielden en hun stemvolume niet onder controle leken te hebben, Wij gingen naar bed in de hoop dat het weekend weer snel voorbij zou zijn en onze rust zou wederkeren...




vorige | volgende | index | huize mika home