ZATERDAG 26 JUNI 2010 (km. 104.010) (door Remco)

We hadden besloten uit te slapen en zowaar lukte dat aardig... Om half negen vond ik de herriestoppers in de slaapzak. We ontbeten en dronken toch maar koffie bij de tent. We haalden de (laatste) Guardian bij de kampwinkel, namen de koelelementen mee en checkten nog of we legaal elektriciteit mochten afnemen (dat mocht!). Om elf uur stapten we in de auto op weg naar de Brimham Rocks, waar we een wandeling wilden maken. De geplande route - A61 oversteken en dan binnendoor - liep een beetje in de soep... we kwamen terug op de A61 en reden alsnog door Harrogate. Gelukkig was het nu een stuk rustiger dan gisteren dus kwamen we alsnog voor twaalven aan op de plaats van bestemming. Het was een P beheerd door de National Trust, dus ik kon de pondjes weer tevoorschijn halen. Ik had er net genoeg (vijf) om in de automaat te gooien en er een ticket uit te trekken.
We maakten ons klaar voor de wandeling. Eerst liepen we het terrein van de Brimham Rocks op en zagen vele mensen, gezinnen, kinderen rondrennen en springen en klimmen... wij bekeken het en liepen langs de 'Dancing Bear' om daar onze wandeling te vervolgen.

dancing bear


De routebeschrijving was niet altijd even duidelijk... vaagheid troef! We sloegen ons erdoorheen en vonden de 'Half Moon Inn' in het gehucht Fell Beck. Nadat we bij 'Knoll's Top' weer van de weg gingen, werden we letterlijk het bos in gestuurd... het paadje naar de beek werd steeds vager en we besloten terug te gaan naar de hoger gelegen, minder vage variant. Daar gingen we gelijk maar lunchen en naast de boterhammen lieten we ons de Engelse Tjolk-versie goed smaken.

onderweg

We vervolgden onze weg en misten de 'small lake' die we in 1999 (verschijningsjaar van de wandelgids) ongetwijfeld wél tegengekomen zouden zijn. We bleven in de buurt van het beekje en volgden op een gegeven moment het bordje 'smelthouses'. We gingen die richting op, ontweken 'private' delen en kwamen goed uit bij een asfaltweg. Daar namen we een shortcut en via een public bridleway kwamen we weer bij de Brimham Rocks uit... precies vier uur later. We keken nog even rond, aten een appeltje en kozen een rock uit om even bij te zitten en wat te lezen.

brimham rocks

Tegen vijf uur gingen we terug naar de auto en bepaalden de terugroute. Ook nu ging het niet 100% zoals gepland... bij Knaresborough stond de B6163 niet aangegeven, dus kwamen we bij de B6164 uit. Vooruit... die maar genomen en via de A658 kwamen we weer terug bij de camping. Daar parkeerden we de auto naast de tent en gingen zo buiten zitten, dat de doorgaande route met rennende en fietsende kinderen een natuurlijke omleiding had gekregen.
Na het borreluurtje werden er pannenkoeken gegeten (want zaterdag) en na koffiedrinken en kranten lezen (en opladen van diverse apparaten) was het bedtijd (helaas: er waren ook weer steeds luider kakelende en schaterlachende buren… GA TOCH SLAPEN!)... de oordopjes zijn weer standby.




vorige | volgende | index | huize mika home