DONDERDAG 1 JULI 2010 (km. 104.410)

We pakten de tent droog in en de eerste anderhalf uur van de reis gebruikten we om veilig langs Bradford en Leeds te komen. Voorbij Huddersfield werd het rustiger en kwamen we weer meer in de natuur terecht in plaats van de geürbaniseerde gebieden. Bij Holme Moss dronken we koffie (in de auto, want buiten waaiden we weg, leuk, zo'n pas). We hadden uitzicht op drie reservoirs beneden, waar schrikbarend weinig water in stond (eentje was zelfs volledig drooggevallen). Het is te droog hier, hadden we al begrepen; de rivieren die we tegenkomen zijn meestal ook maar sneue stroompjes.
Via Glossop en Chapel-en-le-Frith kwamen we in Buxton, waar we klaarblijkelijk zo afgeleid werden door de grote supermarkt dat we een verkeerde afslag namen en ineens op de A6 zaten in plaats van de A515 naar Ashbourne. Gelukkig bood de A5270 uitkomst door als doorsteekje te fungeren. We zagen er een boerderijcamping, maar reden toch maar door naar Longnor, waar een camping 'adults only' was - dat vonden wij aantrekkelijk klinken. Alleen... er kwam weer een weekend aan en dus waren we welkom voor één nacht, sorry. We kregen een boekje met campings mee en "misschien heeft die nog plek". We besloten voor de zekerheid eerst nog even langs de eerder gespotte boerderijcamping te rijden omdat we daar nu toch in de buurt waren (en hij stond niet in het boekje, misschien was dat een goed teken?). We werden allerhartelijkst begroet door de 'boerin' en natuurlijk mochten we blijven, alleen had ze geen elektriciteitsplek voor ons. Wij: "Is ook niet nodig." Zij: "That's real camping!"
We kregen een plekje toebedeeld op een groot grasveld en we waren gelukkig. We smeerden broodjes, wachtten vervolgens tot de bui was overgetrokken en zetten toen de tent op. De rest van de dag prezen we onszelf gelukkig met dit mooie plekje en las ik het derde deel van de Millennium-trilogie uit.

shallow grange

De 'boer' kwam even langs om de witte lijnen van de plekken weer wat helderder wit te maken, stelde zich voor als Edward (zijn vrouw heet Marilyn) en complimenteerde ons met ons Nederlanderschap, want "the Dutch have the best command of English of all the foreigners who come here." Hij was lief. In de loop van de avond begon het te regenen en dat bleef het de hele nacht doen. Jammer dat we allebei om 2.15 naar de wc moesten...




vorige | volgende | index | huize mika home