WOENSDAG 6 JULI 2011 (km. 137.408)

Na het ontbijt en een kopje koffie smeerden we broodjes en reden we naar Osen, een van de de toegangspoorten tot het Trollheimen-gebied. We betaalden de 50 kronen tol en reden door naar de Gjevilvasshytta, een berghut aan het Gjevilvatn. Daar zagen we een bordje dat naar een P aan het meer wees, dus we reden nog even verder en bekeken het strand aldaar. Wandelmogelijkheden zagen we echter niet en onze Cappelens Kart gaf wandelroutes aan vanaf de hut, dus we stapten weer in de auto en reden terug naar boven. Daar vonden we helaas ook niet het pad langs het meer, en we reden opnieuw naar de P bij het strandje. Daar liepen we een eind langs het strand, tot we bij een rots kwamen. Voor ons lag een woest stromende rivier. Hm. We liepen langs de rivier tot we bij een brug kwamen (vlakbij de auto...) en daarna liepen we een tijdlang over een breed grindpad. Na een sluiproute door een bosje vonden we een nieuw breed grindpad, langs het meer.

Trollheimen

Trollheimen

We aten onze broodjes op een bankje langs het pad, gezellig tussen de rode mieren. We liepen weer verder tot we bij een huisje kwamen. Daar hield het grindpad op en werd het een smal bospaadje, dat hoe langer hoe modderiger werd naarmate we verder kwamen. Bovendien stonden er dermate veel bomen dat we het meer en de bergen eromheen nauwelijks zagen. Dit alles leidde ertoe dat we de handdoek in de ring wierpen en terugkeerden naar de auto, ditmaal niet via de sluiproute, maar via de grindpaden. De laatste paar honderd meter kregen we een gezellig buitje op ons dak, maar het was zo warm dat dat weinig uitmaakte.

Trollheimen

Trollheimen

Met een paar fototussenstops reden we terug naar Osen en van daaraf naar de camping, waar het alweer tijd bleek voor het diner.




vorige | volgende | index | huize mika home