DINSDAG 3 JULI 2012 (km. 8633)

Om zeven uur ging de wekker, want: reisdag! Vandaag gingen we naar Skye, om Remco’s achternichtje A te bewonderen (en meteen even bij te kletsen met haar ouders J&J). Daartoe dienden wij de ferry van 12.15 vanuit Maillaig te halen en om half tien reden we, keurig op schema, weg van het kleine paradijsje op Ardnamurchan. Over het eerste stuk (single track met passing places) deden we iets langer dan gedacht en na een voor ons doen korte koffiepauze reden we 'snel' verder, terwijl de auto intussen waarschuwde dat onze actieradius nog maar 180km was. Gelukkig viel Mallaig daar ruim binnen, hadden ze er bovendien een tankstation én haalden we de boot.

calmac

Die bracht ons in een half uur naar Armadale en nadat we in Broadford de juiste afslag namen, kwamen we om half twee aan in Heaste. Het huis van J&J bevond zich net middenin een enorme verbouwing en dus vertrokken we al snel weer, naar restaurant The Claymore in Broadford. Remco had nog bijna een tienerschaap op zijn grill zitten, maar zijn Remkunst bleek nog in orde en het domme schaap haalde veilig de overkant van de weg. In het restaurant aten we traditioneel Brits pubfood (scampi, steak & ale pie) en praatten we wat bij. Daarna namen we afscheid van het gezin en haalden we boodschappen bij de Coop, waarna we in één ruk doorreden naar Dunvegan. De routebeschrijving in onze Cool Campinggids strookte niet geheel met onze route, maar dankzij nav-madam kwamen we toch op Kinloch Camping aan. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen door de campingbaas (of zijn hulpje) en hij bleef zijn verbazing uitspreken over mijn t-shirt van British Sea Power: "They’re a bánd?!" Hoofdschuddend: "Goodness!" Giechelend zochten we een enigszins recht plekje voor onze enormotent en dat vonden we aan het water, met uitzicht op het dorp. Mooi weer! En met mooi weer ook, ineens.

dunvegan

We hadden 's middags genoeg gegeten en dus volstonden we nu met een soepje gevolgd door wat pastasalades. Na een lekkere warme douche (nu wel) dook ik tevreden mijn bed in. Remco volgde iets later, maar die had na zijn 'diner' al een tijd op bed doorgebracht met een ernstige after dinner dip.




vorige | volgende | index | huize mika home