WOENSDAG 9 JULI 2014 (km. 86.287)

Opstaan met een strakblauwe hemel boven ons (nadat we de tent uit waren…), dat is fijner op Reisdag! We pakten alles weer in de auto en reden eerst naar Tarbert. Op weg naar Tayinloan waren we daar al doorheen gereden, maar omdat het toen al wat later was, hadden we besloten er niet te stoppen. Dat deden we nu wel en na een kopje koffie in de haven liepen we even naar Tarbert Castle.

tarbert

Dat bleek een aardige ruïne op een berg boven de haven, dus met leuke uitzichtjes. We reden verder naar Skipness, waar we bij het kasteel inderdaad de Seafood Cabin vonden. We aten er een superlekkere lunch, die echter vrij lang op zich liet wachten (het was dan ook erg druk), zodat we besloten de boot van 13.50 maar niet te halen en voor die van 15.05 te gaan.

seafood cabin

Dat gaf ons meteen wat tijd om het kasteel van dichterbij te bekijken. Het bleek een zeer indrukwekkende ruïne, die niet eens zo ver vervallen was. We mochten dan ook de toren beklimmen, en daar hadden we een prachtig uitzicht op de Seafood Cabin, Kilbrannan Sound en Arran. Fijn.

skipness castle

We reden nu terug naar Claonaig, waar we een Vlaams stel in een camper mochten uitleggen dat ze best tot aan het water mochten rijden (i.p.v. de hele rij te blokkeren). Dat durfden ze niet, en zo kwamen wij helemaal vooraan terecht. Om 15.05 mochten we dan ook als eersten de boot op en we waren bijna als eersten aan dek.

calmac

Na 17x een autoalarm waren we aan de overkant, in Lochranza. Daar vonden we al snel de camping, waar een Franse jongen enorm moeilijk deed, maar uiteindelijk hadden we een mooi plekje mét elektriciteit. Na het eten wandelden we naar het dorp, waar we in de bar van het hotel naar Nederland-Argentinië keken (nouja, Remco keek en ik schreef reisverslag, checkte Facebook etc, en las mijn boek).




vorige | volgende | index | huize mika home